Kışın Bolca Turşu Tüketilmeli

Probiyotikler bağışıklık sistemini güçlendiriyor,  diyabete; kilo vermeye yardımcı oluyor. Aynı zamanda diş sağlığına; faydalı, idrar yolu enfeksiyonlarının çözümüne yardım ediyor. Kan basıncının düzenlenmesine ve birçok hastalığın tedavisinde rol alan probiyotiklerin, ruhsal hastalıkların tedavisine yardımcı olması öngörülüyor.

Probiyotik içeren besinler nelerdir?
Probiyotik içeren besinlerin başında kefir geliyor. Kefir yoğurda benzer, ancak maya ve daha fazla bakteri ile mayalanmasından dolayı, probiyotikler bakımından daha zengindir.

Lahana turşusu, iyi bir doğal laktik asit bakterisi kaynağıdır. Fermente lahana ve diğer sebzelerden yapılmıştır ve iyi bakteri üremesini destekleyen organik asitler de  yüksektir. Lahana turşusunda C vitamini ve sindirim enzimleri de yüksektir.

Uyarı: turşu yüksek oranda sodyum içerdiği için; yüksek tansiyonu, diyabeti, böbrek yetmezliği ve mide hastalıkları olanların çok kontrollü yemeleri hatta hastalık düzeylerine göre hiç yememeleri gerekiyor.

Turşunun faydaları
Turşuyu oluşturan sebze ve meyveler bağışıklık sistemini kuvvetlendiren birçok vitamin, mineral ve antioksidanları içeriyor. Tek bir çeşit turşudan ziyade farklı sebzelerin turşularını tüketmek vücuda alınan antioksidan çeşitliliğini artırdığından daha fayda sağlıyor. Örneğin antioksidan çeşidi olarak, pancar turşusundan polifenoller ve betalain, lahana turşusundan glukosinolat elde edip yüksek antioksidan çeşidi ve kapasitesiyle kış günlerinde soğuk algınlığına karşı kalkan oluşturabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir