Kek Kaç Derecede Pişmeli?

Kek pişirmek kolay değildir. En dikkat edilmesi gereken ise her kekin aynı derecede pişmemesidir. Kek kaç derecede pişer ? konusunu sizinle detaylıca aktaracağız.

Kek kaç derecede pişmeli ? Kek tarifinde belirtilen pişirme derecesi en doğru derece olacaktır. En ideal ve en çok kullanılan pişirme derecesi 180 derece olarak bilinmektedir.

Bazı tariflerin 150 derece ve 190 derece gibi pişirme sıcaklığı bulunmaktadır. Kekin iyi pişmesi için de mümkünse fırının alt tarafında pişirmeniz gerekmektedir. Fırın doğru derecede ayarlanmadan önce düşük ısıda kekin içinin çekilmesi için düşük ısıda olmalıdır. Kek fırına koyulmadan önce de fırını önceden ısıtmalısınız. Keki kalıba koyduktan sonra ortalama 5 dakika sonra fırına koyun ki kalıp içine iyice yayılsın.

İçeriğinde meyve bulunan kekin daha uzun sürede pişeceği bilinmelidir. Kuru meyve bulunanan keklerin iyi kabarması için içine koyulacak meyveleri una bulayarak hamur içine ekleyebilirsiniz.

Uygun dereceyi seçmek kadar önemli noktalardan bazıları da malzemelerin kalitesi ve karışımın iyi karıştırılmasıdır. Meyve ve diğer malzemelerin küçük parça halinde eklenmesi kekin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Güzel bir kek pişirebilmek için keki fırına yerleştirdikten sonra ilk yarım saat fırının kapağı kesinlikle açılmamalıdır. Fırının kapağının açılması kekin kabarmasına engel olacaktır. Kekin piştikten sonra fırın içinde soğuması daha da lezzetli olmasını sağlayacaktır. Kek biraz soğuduktan sonra kalıp içinden çıkarılmalıdır, aksi takdirde kekin altı ıslanacak ve lezzeti bozulacaktır.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir