Karanlıkta Diyalog Muhteşem!

Bu yeni sergi; bu unutamayacağınız deneyim, sizi İstanbul’un sembolü haline gelmiş tüm kentsel mekanlarıyla bir araya getirecek. Ancak tümüyle karanlıkta! İstanbul’u görecek ve bir görme engelli gibi yaşayacaksınız.

Üstelik bunu yaşarken size yol gösterecek rehberleriniz de görme engelliler olacak! Yani siz ve macera ortaklarınız kelimenin gerçek anlamıyla, görme dışındaki duyularınıza, size yol göstermesi için teslim olacaksınız!

İçeride 1 buçuk saat sürecek bir deneyim yaşayacak, bunu hayatınız boyunca unutamayacaksınız. Tüm hayatını bu şekilde yaşayan insanları anlamaya çalışacaksınız. İstanbul’da vapura, tramvaya bineceksiniz, üzerinize su bile sıçrayacak. Her şey şehre özgü koku, ses, sıcaklık, doku ve ortam ile gerçekten orada yaşıyormuş gibi hissedebilmeniz için düşünülmüş.

Sergiye gidenler, görme engelli rehberlerin yol göstericiliğinde, sadece elinde klasik beyaz bastonuyla İstanbul’u görmeksizin “görecek” ve önemli mekanları ziyaret edecek.

Hiçbir şey görmeden, gitmek istediğiniz yere size götürecek gümbür gümbür gelen bir metroya bindiğinizi ya da Taksim Meydanı’nda istediğiniz yere gitmek üzere yoldan karşıya geçmeye çalıştığınızı bir hayal edin!

Rahat olun! Sesler ve kokular  size yol göstermek üzere orada olacak! Peki tüm bunlar güvenli yolculuğunuzda size rehberlik etmeye yetecek mi?

İçeriye kesinlikle telefon, çanta, gözlük gibi eşyalar alınmıyor. İçeride kafeterya olduğu için bir şeyler içmek amacıyla 10 TL alabiliyorsunuz. Zira karanlıkta ne kadar para verdiğinizi göremeyeceksiniz. Yanınızdaki arkadaşlarınızdan uzaklaşınca ya da kaybolursanız başınızdaki görme engelli rehber hemen sizi bulunuyor.

Sergi, dokuz yaşından büyük çocuklara tavsiye edilmektedir. Bireysel ziyaretlerde 12 yaşından küçük çocuklara bir yetişkinin eşlik etmesi gerekmektedir. Ancak, ailesinin ya da yasal vasinin rızası olduğu takdirde her yaş grubuna açıktır.

Sergi şu an Gayrettepe Metro İstasyonu Sergi Alanında bulunuyor. Sonrasında Zorlu Center AVM’ye de geleceği söyleniyor.

Ziyaret saatleri:

Pazartesi – Cuma: 10:00 – 19:00
Cumartesi: 10:00 – 18:30
Pazar: 12:00 – 16:30

Fiyatlar ise :

Yetişkin: 25.00 TL
İndirimli: 17.00 TL (65 Yaş Üstü, Öğrenci, Engelli)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir