Kağıttan Hayatlar Filminin Konusu Nedir?

Netflix’in orijinal Türk filmlerinden biri olan 12 Mart 2021 itibariyle yayınlanmaya başlanan Kağıttan Hayatlar, ilk günden trend filmler listesine girmeyi başardı. Başrolünde Çağatay Ulusoy’un olduğu film, büyük ilgi gördü. Filmin konusu ise şöyle:

“Kağıt toplayarak geçinen ve sağlığı giderek kötüleşen Mehmet terk edilmiş bir çocuk bulur. Birden hayatına giren küçük Ali, onu kendi çocukluğuyla yüzleştirecektir.”

kagittanhayatlar

Kağıttan Hayatlar filmini izleyenler beğendi mi?

Filmi beğenenler bir kısmı filmi çok beğenirken, bir kısmı ise vasat buldu. Konu olarak çok orijinal bir konu olmasa da film boyunca sıkılmadan izleyebiliyorsunuz. Filmin sonu ise bazılarınca, tahmin edilemez bir şekilde bitiyor. Film boyunca hastalıklı bir kişiliği izliyorsunuz. Bu hastalık hem vücutsal hem de ruhsal olarak kendini gösteriyor. Ağır dram sevmeyenler için film tavsiye edilmez. Sonunu ise mantıklı bir şekilde bağlıyorlar.

Filmin giriş sahnesi ile alakası olmayan olaylar zincirini izlerken, kağıt ve plastik gibi atıkları toplayarak çevreye katkıda bulunan geri dönüşüm işçilerinin hayatlarını izliyorsunuz. Aynı zamanda filme, çok güzel İstanbul manzaraları eşlik ediyor.

Film boyunca, mahalle dostlukları, mahalle çocuklarına harçlık verme, selamsız yürümeme gibi klişeleri izleyebilirsiniz. Kötü alışkanlıkları olan mahalle çocukları, içki ve sigara kullanımı da gözler önüne seriliyor.

Çağatay Ulusoy’un oyunculuk konusunda kendisini iyice geliştirdiği görülüyor. Adını Feriha Koydum dizisindeki kötü oyunculuğundan eser kalmadığı belli oluyor.
Filme eşlik eden birkaç şarkı ise şöyle:

1- müslüm gürses – itirazım var
2- gazapizm – çöplük
3- adamlar – koca yaşlı şişko dünya
4- selda bağcan – ağlama anne

Kısacası, filmin seyirci puanı çok yüksek olamayacak gibi görünüyor.. Filmi izlemek için Netflix hesabına sahip olmanız gerekiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir