Kağıt Toplama Hastalığı Nedir?

Trt 1’in ses getiren dizisi, Masumlar Apartmanı’ndaki Han karakterinin geceleri kağıt topladığı görüldü. Han gibi zengin bir iş adamı olan karakterin yerde bulduğu kağıtları kimse görmeden cebine atması ve değer verdiği kişilerin evlerinden aldığı kağıtları, evindeki kasaya koyarak biriktirmesi, izleyicide şok etkisi yarattı.

Psikolojik bir dizi olan Masumlar Apartmanı, Gülseren Budayıcıoğlu’nun kitabından uyarlama olarak çekiliyor. Birkan Sokullu’nun canlandırdığı Han karakteri, kendine ait olan lüks araç yerine, eski bir araç satın alıyor. Bu kirli araçla, eski kıyafetler giyerek, geceleri kimse görmeden kağıt toplayarak biriktiriyor. Üstelik hiç ihtiyacı olmadan..
Gündüzleri aklı başında, işinde gücünde olan bu adam, zaaflarına yenik düşüyor.

kagit toplama hastaligi

Birkan Sokullu Masumlar Apartmanı Han Bey’in Hastalığı Nedir?

İstifleme hastalığı olarak da bilinen Dispozofobi toplumda görülen bir hastalık olup zengin fakir dinlemiyor. Kompulsif biriktirme hastalığı, istifçilik de denilen bu sorun, değersiz, sağlıksız, kullanılmayan tüm eşyaların biriktirilmesi ve atılamaması durumuna denir. Dizi ile birlikte ön plana çıkan hastalık git gide merak ediliyor. Hastalığın işleyişi sonraki bölümlerde görülecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir