Kadınların Bisiklete Binmesinin Zararları

Bisikletin sağlığa faydalı olduğu bir gerçek. Yapılan araştırmalara göre kadınlar için bisiklete binmenin çok da iyi olmadığı söyleniyor.

İngiliz jinekolog Pradnya Pisal’ın açıklamasına göre hem kadınlar hem de erkekler için bisiklete binmek cinsel organların sağlığı için zararlı olabiliyor. Bisiklete binme süresince genital bölgeye baskı uygulanması sonucu labyanın şişmesine, vajinal irritasyona ve idrar kesesinde problemlere sebep olmaktadır. Bunun nedeni bisiklet sürme sırasında vajinanın, kadının vücudunun ağırlığının %40’ını taşıyor olmasıdır

Bisikleti uzun zaman süren kadın veya erkek genital bölgesiyle ilgili sorun yaşamaktadır. Kadın bisiklet sürücülerinde görülen sorunlar arasında pişik, ağrı, hassasiyet, uyuşma, labya genişlemesi, vajinal irritasyon, vajinal enfeksiyon ve idrar yolu enfeksiyonu gösterilebilir.

Yapılan bir başka araştırmaya göre uzun süre bisiklet sürmek genital hissi azaltıyor. Ağrının ve hissizliğin artması da cinsel işlev bozukluğuna yol açabiliyor. Uzmanlar rahat bisiklet sürmek isteyen kadınların operasyon geçirdiğini ve bu operasyonu geçirenlerin sayısının da giderek arttığını belirtmektedir. Yapılan bu sancılı genital operasyon, sürtünmeyi ve ezilmeyi önlemek için labyanın içinden bir kısmın kesilerek alınması işlemi olarak açıklanıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir