Jamsu Makyajı Nedir, Nasıl Yapılır?

Son günlerde çok fazla duymaya başladığımız Jamsu Makyajı Güney Kore’den gelen bir güzellik tekniği. Bella Hadid’in de uyguladığı bilinen Jamsu makyajı nedir Jamsu makyajı nasıl yapılır?

jamsu makyaji nedir nasil yapilir

Jamsu makyajı TikTok adlı platformda çok fazla paylaşıldı ve viral oldu. Bir makyaj tekniği olan olan bu makyaj iddiaya göre cildi gün boyu mat tutmayı mümkün hale getiriyor. Kelime anlamı olarak “daldırma” olarak tercüme edilen jamsu makyajı, makyajı su ve pudra aracılığıyla matlaştırma yöntemi olarak da açıklanabilir. Özellikle cildi yağlı olan kişiler  tarafından tercih edilebilir. Tiktok üzerinde ve diğer platformlarda deneyen kişiler olumlu sonuçları da paylaşıyor.

Jamsu baz ürünleri uygulanıyor, pudra sürülüyor ve ardından yüzü soğuk suya daldırarak 30 saniye bekletilmesi gerekiyor. Gözünüze ve dudağınıza makyaj yapmadan önce, cilde bolca transparan pudra ya da bebek pudrası uygulayınız. Daha sonrasında geniş bir leğen benzeri kap ile yüzünüzü suya daldırın. Yüzünüz tam olarak kaba giriyorsa bu şekilde 1 dakika boyunca bekleyin. Dilerseniz ara ara yüzünüzü çıkarıp nefes alabilirsiniz. Bu işlem sonrasında cildiniz çok daha mat bir görünüme kavuşacaktır. Aynı şekilde göz ve dudağınıza da uygulayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir