İzolasyon Döneminde Yapılabilecek Zayıflama Kürü

Dünya olarak, içinde bulunduğumuz sosyal izolasyon döneminde, evde kalmak zorundayız. Tüm işlerimizi, alışverişlerimizi evden yönetmek zorunda kalabiliyoruz. Dışarıdan yemek yemek yerine evde kendimiz yapıyoruz. Geceler gündüzlere karışıyor, yemek düzeni şaşabiliyor. Öğün aralarında yapılan atıştırma sürelerinde kilolar alınıyor. Alınan kiloları verebilecek bir ortamınız olmayabilir. Spor yapmayı canınız istemeyebilir. Öyle ise yemek porsiyonlarını azaltmayla işe başlayabilirsiniz.

Evde kilo verme yöntemleri
Öncelikle asitli içecekleri hayatınızdan çıkartmalısınız. Çok yağlı, hamurlu yiyecekleri tüketmek yerine daha hafif olanlarını tercih edin. Hazır meyve suları ve hazır paketli gıdalardan da kaçınmakta fayda var.

zayiflatma kuru

Kilo verdiren kür tarifi
Gerekli malzemeler:
1 adet çubuk tarçın
2 adet orta boy elma
1 adet orta boy limon
1 Tatlı kaşığı kadar tane karabiber
1 Tatlı kaşığı kadar tane karanfil

Elmaları ve limonu parçalara bölün. Diğer malzemeleri ekleyerek 3 litre suyun içinde kaynamaya bırakın. Elmalar yumuşadığında kürünüzün altını kapatın. Malzemeleri süzün. Bir kabın içine koyduğunuz kürü dinlenmeye bırakın.
Bu karışımı yemeklerden 10 dakika önce ve 10 dakika sonra tüketmelisiniz. Bu kür, metabolizmanızı hızlandırarak kilo vermenizi kolaylaştırır. Aynı zamanda yemeklerden sonra içildiğinde hazmetmeyi de kolaylaştırır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir