İşte Makarnanın Faydaları

Evlerimizin, öğrenci evlerinin vazgeçilmez ve en pratik yiyeceğidir makarna. Hem ucuz hem de hızlıca hazırlanabildiği için çok tercih edilmektedir. Makarnanın içeriğinde un, su, yumurta ve tuz bulunmaktadır. Makarna kilo yapan bir yiyecek olarak anılmakta ve sağlıksız olarak bilinmektedir. Aslında makarnanın faydaları bulunuyor.

Makarnanın rejim içinde de tüketilebileceği bildiriliyor. Sıhhatli bir diyetin karbonhidrat, yağ ve protein içermesi gerekmektedir. Obezitenin sebebinin karbonhidrat olmadığı, gereğinden çok kalori alınmasıdır. Yağsız ve sade olarak tüketilen makarna aşırı kilo yapan bir yiyecek değildir.

Makarna A, B1 ve B2 vitaminlerini içerir. Uzun süre tok tutar, doyurucudur. Şeker hastalığı yakalanma riskini azaltır, kolestrolü düzenler. Sindirimi kolaydır. Kemikleri geliştirir. Enerji vericidir. Çok az miktarda yağ içerir.

Sonuç olarak makarna sanıldığı kadar kötü bir yiyecek olmadığı gibi besleyicidir. İçerdiği A, B1 ve B2 ile birlikte de besleyici özelliktedir. Aşırıya kaçmadan, rahatça tüketebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir