İstanbul’un 176 Günlük Suyu Kaldı!

İstanbul aylardır yağış almıyor. İstanbul’a su temin eden, toplam 10 barajdaki su oranı yüzde 43,51’e kadar düştü. Bu düşüşle ilgili de çok önemli açıklamalar var. Yağışların ortalama seviyelerden az olmaya devam etmesi durumunda İstanbul, 176 gün sonra susuz kalacak.

istanbulun 176 gunluk suyu kaldi

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, “İSKİ verilerine göre barajlardaki doluluk oranı yüzde 44’ler civarında. Ve her dört günde bir de bu oran yüzde bir olarak aşağı düşüyor. Yaklaşık da bu veriler üzerinden hesap yaparsak, hiç yağmur yağmazsa İstanbul’un 176 günlük su stoku bulunuyor. Önümüzdeki dönem kurak geçecek gözüküyor. Bu nedenle tasarrufların yapılmasında fayda var” dedi.

İSKİ’den alınan verilerine göre, İstanbul’da bulunan barajların doluluk seviyesi 23 Ekim itibari ile yüzde 43,51’e kadar düştü. Eylül’de İstanbul için 68 kilogram olan ortalama yağış düşmesi gerekirken bu miktar 7 kilogram olarak ölçüldü. Bu da yağışların 7’de 1 oranında düştüğü anlamına geliyor.

Kasım ve Aralık aylarında alınan yağışlar yine ortalama yağışların altında. Şubat ve Nisan aylarının da ortalamadan az yağış alacağı belirtiliyor. Serin ve kurak bir kışın geçmesi beklendiği için su tasarrufu yapılması şart.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir