Islak Mendildeki Büyük Tehlike!

Hayatımızda birçok alanda temizlik ve hijyen sağlamak için kullandığımız ıslak mendillerin sağlığınızı tehlikeye atabileceğini biliyor musunuz?

islak mendildeki tehlike

Eskiden kolonyalı mendil üretilirdi ancak artık kolonyalı değil parfümlü mendiller üretiliyor. Kolonyalı mendillerin çok daha sağlıklı olduğu biliniyor ancak maliyeti daha yüksek olduğu için artık neredeyse hiç üretilmiyor.

Herhangi bir restoran ya da lokantada yenilen yemek sonrası ıslak mendil ikram ediyor. Fakat çoğunun üzerinde hangi firma tarafından üretildiği ve içeriğinde bulunanlar da yazmıyor. Yani hangi tür kimyasalların cildimizle temas ettiği hakkında bilgi sahibi olamıyoruz.

Bazı ıslak mendillerin içeriğinde bulunan kimyasal maddeler ciltte alerjik etkilere sebep olabildiği gibi yemekten sonra elinize ve ağzınıza bulaşmış olan bakterileri yok etmek istenirken daha fazla yayılmasına sebep olabiliyoruz. Ayrıca uzun süre bekleyen ıslak mendiller içerisinde bakteri üremesine neden olabiliyor. Uzun süre beklettiğiniz ıslak mendilleri de kullanmanız fayda değil zarar görmenize neden olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir