Instagram Telif Hakkı İhlali Mailine Dikkat!

Instagram hesapları ele geçirilen insanların sayısı her geçen gün artıyor. Bütün bu çalınmaların sonrasında ise hesabınızı yeniden almanız pek mümkün olmuyor. Ele geçirilen hesaplardan sahte reklamlar yapılıyor ve sizmişsiniz gibi birilerinden paralar toplanıyor.

instagram telif hakki ihlali mailine dikkat 2

Instagram hesabınızın kayıtlı olduğu mail adresine kullanıcı adınızın yazdığı “Instagram Telif Hakkı İhlali” başlıklı mailde hesabınızla ilgili şikayet olduğu yazıyor ve itiraz edebileceğiniz yazıyor. Evet bu mail tamamen sahte. Instagram ile alakası olmayan ve hesabınızı ele geçirmek için size ve birçok kişiye gönderilen hırsızlık amaçlı bir maildir. Sizden kullanıcı adınız ve şifreniz isteniyor ve sonrasında da kimliği belirsiz kişiler tarafından da verdiğiniz hesap bilgileri ile giriş yapılıp şifre ve bilgileriniz değiştiriliyor.

Gelen mail aşağıdaki gibidir:
Yardım merkezimizden gelen şikayete göre hesabınızın telif haklarından şikayetçi olduğu tespit edilmiştir.
Telif hakkı yasası çok önemli bir yasadır. Paylaştığınız bir resim veya yaptığınız bir yorum yasayı ihlal ediyorsa, bize rapor edilmiştir.
Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız, tuşuna basın. “Olarak İtiraz” devam etmek ve tüm bilgileri tamamen doldurmak için düğmeye basın, aksi takdirde hesabınız askıya alınacaktır.

instagram telif hakki ihlali mailine dikkat

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir