İlayda Alişan Kimdir? Nerelidir?

Kırmızı Oda dizisinde Süveyda karakterini canlandıran genç kızın gerçek adı ve hikayesi merak ediliyor. Dizide çalma hastalığına sahip olan Süveyda 19 yaşındadır. O annesinin zoruyla kendisini Kırmızı Oda’da bulunur. Aynı zamanda epilepsi hastası olan Süveyda’nın ilk kez 6 yaşında evden kaçtığı ve daha sonra da kaçmaya devam ettiği ortaya çıktı. İlk başta Manolya Hanım’la görüşmek istemeyen Süveyda’nın küçük yaşlarda evden kaçtığı ve başına korkunç bir olay geldiği anlaşıldı. Süveyda’nın neler yaşadığı ilerleyen bölümlerde netleşecek. Üniversite öğrencisi olan Süveyda, mimarlık bölümünde eğitimini sürdürüyor. Süveyda’nın gerçek adı İlayda Alişan’dır.

ilayda alisan

İlayda Alişan kimdir?

İlayda Alişan, 1996 yılında İstanbul’da doğmuştur. Behçet Kemal Çağlar Lisesi’nde eğitimini tamamlayan güzel oyuncu küçük yaşlarda oyunculukla tanışmıştır. 2011 yılında Bir Çocuk Sevdim dizisi ile ekranlara adım atan İlayda Alişan, daha sonra Rüya, Bana Sevmeyi Anlat, Gönül Hırsızı, Benim Adım Gültepe ve Serçe Sarayı dizilerinde rol almıştır.

İlayda Alişan, şimdilerde Show Tv ekranlarında yayınlanan; kadrosunda Dilan Çiçek Deniz, Aras Bulut İynemli, Perihan Savaş, Ercan Kesal, Mustafa Üstündağ, Erkan Kolçak Köstendil, Öner Erkan, Rıza Kocaoğlu, Nebil Sayın gibi önemli isimlerin yer aldığı Çukur dizisinde Akşın karakterini canlandırdı.
2021 yılında Kırmızı Oda dizisinin kadrosuna katılmıştır.

İlayda Alişan nerelidir?
Anne tarafından Erzincanlı, baba tarafından Trabzonludur. Okuduğu Behçet Kemal Çağlar Anadolu Lisesi İstanbul Sarıyer’dedir.

ilayda alisan estetiksiz

İlayda Alişan estetiksiz hali
Güzel oyuncuda estetik olup olmadığı merak ediliyor. Eski fotoğraflarına bakıldığında bazı takipçileri estetik yaptırdığını iddia etse de paylaşımı ile yaşının büyüdükçe yüz hatlarının da değiştiğini söylüyor.

Süveyda ismi ne anlama geliyor?
İsmi kalp mertebeleri anlamına gelmektedir. Tasavvufta kalbin çeşitil mertebeleri bulunmaktadır. Bu mertebelere ulaşmak için bazı aşamaları geçmek gerekmektedir. Bu aşamalardan biri de Süveyda’dır. Süveyda kelimesinin anlamı “kalpte olan siyah nokta ve kalpteki belirgin siyah benek” olarak tanımlanmaktadır. Kalpte oluşan günahlar siyah noktalara benzetilir ve bu siyah noktalara ait bilinmezlik makamına süveyda anlamı verilmektedir.

Kırmızı Oda dizisindeki Süveyda adının anlamını ”Süveyda adını dedem koymuş. Ben doğmadan önce ölmüş. Kalbin ortasında var olduğuna inanılan siyah benek, kalpteki gizli benek.” şeklinde açıklamıştır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir