İlaç Toplama Kampanyaları

Evde bir şekilde alınmış ve kullanılmayan ilaçlar olabilir. Doktorun verdiği ve kısa sürede kullanılıp bir kenara atılmış ilaçlar olabilir. Bunları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak, ilaçların son kullanma tarihlerini geçirerek tıbbi atık olarak doğaya zarar vermesini engellemek; evde bulunan ilaçların bilinçsizce kullanımını önlemek için ilaç toplama kampanyaları yapılıyor.

Kampanya için son kullanma tarihi dolmamış, kullanılabilir durumdaki ilaç ve tıbbi malzemeleri bağışlayarak destek olabiliriz. Bağışları belediyenin Sağlık İşleri Müdürlüğüne teslim edebiliyoruz. Bazı sağlık ocakları da bu kampayayı yürütüyor.Toplanan bağışlar sağlık ekipleri tarafından kontrol ediliyor;  ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak ulaştırılıyor.

Biraz duyarlı olup destek vermeliyiz. Evimizde biriken bizim için ihtiyaç fazlası olan gerek ilaç gerekse tıbbi malzeme sağlığımız kadar servetimizin de yok olmasına neden olmasın. Bahsedilen ilaç ve tıbbi malzeme fazlamız ihtiyaç sahiplerine ilaç olsun. İsrafın her türlüsü israftır ve elimizden ne geliyorsa yapmak üzerimize düşen bir görevdir.

Keşke kimsenin ihtiyacı olmasa ama hayat şartları işte.. Sağlıklı günler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir