İçimizdeki Pedofililere Dikkat!

Öyle haberler duyuyoruz ki etraftaki herkese şüpheyle bakıyoruz ki bakmalıyız da. Çocuklarımızı kimseye kolay kolay emanet etmemeyi öğrenmeliyiz. Küçük çocuklarımızı komşuya kolayca bırakıp gitmememiz gerek. Normal insanların yan gözle bile bakamayacağı minicik kızlar, bazı sapık ruhlu insanlar için çok cazip gelebiliyor. Ruh sağlığı yerinde olan insanlar, böyle bir konunun varlığına bile tahammül edemezler.
Kız veya erkek çocuklarımızı en başta çok iyi eğitmemiz gerekiyor. Çünkü hasta ruhlu, cinsel sapkınlıkları olan insanlar için çocuğun yaşı, kız veya erkek olması bile fark etmiyor. Halk arasında “sübyancılık” olarak bilinen pedofili (Pedophilia) bir hastalık türüdür.

Öncelikle çocuklarımıza her önüne gelenin o istemediği sürece öpemeyeceğini öğretmeliyiz. Cinsel bölgelerin onun için özel olduğunu uygun bir dille anlatarak, açıkta bırakıp dolaşamayacağını ve yabancıların ona dokunamayacağı anlatmak gerek.
Çocuklarınızın kimlerle vakit geçirdiğini takip edin. Çevrenize yeni taşınan bir komşu varsa ve çocuğunuzla çok ilgiliyse, o komşu hakkında biraz bilgi toplayın.
Çocuklarınızın davranışlarını gözlemleyin. Bir şeyden şüphe ederseniz doğru şekilde konuşmaya çalışın.
İnternet kullanacak yaştaysa uzaktan takip edin. Sübyancı erkekler, küçük yaştaki çocuklarla iletişime geçip onların aklını çelecek hediyeler vaat ederek uygunsuz görüntüler isteyebilirler. Çocuklarınızı buna karşı uyarın.

Pedofilik insanların özellikleri
Pedofilik bireylerin aile içinde ve dışında sosyal ilişkileri kısıtlı daha çok içe kapanık, eşi ya da ailesiyle sıcak ilişki kuramayan psikopatik, psi-koseksüel ve sosyal açıdan olgunlaşmamış kişilik özelliklerine sahip oldukları uzun yıllardır belirtilmektedir. Pedofilik bireylerin eylemlerini yaptıkları ortalama yaşlarının 40-70 yaş arası olduğu gösterilmiştir. Pedofili bireylerin büyük çoğunluğu erkeklerdir. Çocuğun cinsel istismarı sözel istismar, cinsel organlarını gösterme, çocukları soyma ve seyretme, cinsel ilişkiye veya mastürbasyona tanık etme, cinsel organını sürtme, bedenine cinsel amaçla dokunma, okşama, müstehcen yayınlara konu etme, oral seks, ağza, vajinaya ve/veya anüse penetrasyon gibi çok çeşitli şekillerde ortaya çıkabilmektedir(akt. Erdoğan, 2010).

Pedofili olgularının eylemlerinde genellikle zor kullanmadığı, aksine önce masum dokunma sonra uygunsuz dokunma, açık resimler gösterme, porno izletme gibi birçok fizik manipülasyon ve desensitizasyon uyguladıkları gösterilmiştir. Bu bireyler için internet ortamı bilgi edinme, mağduru belirleme ve ilişki kurma, fantezi geliştirme, diğer sapkınlığı olan kişilerle bağlantı kurma gibi birçok istek ve ihtiyaçlarını karşılamak için bir araç olmaya başlamıştır. Bu konuda aileler çok dikkatli olmalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir