Hyalüronik Asit Nedir?

Hyalüronik asit kavramını son günlerde çok duymaya başladık. Cildi güzelleştiren bir şey olduğunu anladık ancak tam anlamıyla nedir, ne işe yarar, zararları var mıdır öğrenmek gerekiyor. Yüzümüze kullanacağımız bir ürünün her türlü detayını öğrenmemizde fayda var.

Hyalüronik asit ne demektir?

Hyalüronik asit, cildi nemli tutan, cilt dokularının yağlı kalmasını sağlayan bir maddedir. Başlıca görevi, kayganlık sağlamak ve dokuyu nemli tutmaktır. Yaşlanmaya bağlı olarak ciltte azalan hyalüronik asitin dengelenmesi için dışarıdan destek almak anlamına geliyor. Cilt nemini kaybettikçe kırışıklıklar ortaya çıkıyor. Yani hyalüronik asitin temel amacı, cildi nemlendirerek kırışıklık oluşumunu engellemektir.

hyaluronik asit

Hyalüronik Asit Ciltte Ne İşe Yarar?

Hyalüronik asit; yeşil biber, limon,portakal, elma, muz,şeftali,armut ile soya ürünleri, patates ve nişastada bulunur.
Hyalüronik asit, eklem rahatsızlıklarına, cilt kırışıklıklarına, yara iyileşmesine, reflüye, göz kuruluğuna, sistit ve kronik yorgunluklara iyi gelir.

Hyalüronik Asit Nasıl Kullanılır?
Cildiniz için hyalüronik asit kullanmadan önce, cildinizin iyi yıkanmış olmasına dikkat edin. Kurulamadan ıslak cildinize hyalüronik asiti uygulayın. Yüzünüzü soda veya termal su ile ıslatabilirsiniz. Uygulamadan sonra da yine ıslatmalısınız. Aksi takdirde hyalüronik asit cildinizi kurutacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir