Horus’un Gözü Ne Anlama Geliyor? Anlamı Nedir?

Antik Mısır sembollerinden biri olan ‘’Horus’un Gözü’’ çok merak edilen sembollerden biridir. Horus’un Gözü dövme olarak da kullanılan bir simgedir. Simge 6 parçadan oluşmaktadır. Parçaların tek tek neyi simgelediği araştırma konusu olsa da kısaca şöyledir. Bu parçadan beş tanesi temel duyuları, biri ise düşünceyi temsil etmektedir. Manevi anlamıyla Horus’un Gözü, vicdanın gözünden hiçbir şeyin kaçamayacağını, insanın iç dünyasındaki her niyetin ve hayatındaki her davranışın hiç kapanmayan bu göz tarafından izlendiğini sembolize etmektedir.

horus un gozu atiye goz simgesi

Netflix Atiye Dizisinde Horus’un Gözü Ne Anlama Geliyor?
Güneş ve Ay’ın Horus’un gözleri olarak belirtilmesinin sebebi ise; tıpkı gece ve gündüzün nöbetleşe olarak insan hayatında yer alması gibi Horus’un hiç kapanmayan gözleriyle ilişkilendirilir. Wadjet olarak da bilinen bu özel sembolün koruma, sağlık ve kişiyi gençleştirme özelliğinin olduğu düşünülmektedir. Güçlü koruyucu güçleri nedeniyle Horus’un Gözü, hem yaşayan hem de ölü olan eski Mısırlılar tarafından popüler bir şekilde kullanılmış ve kullanılmaya da devam etmektedir.

Horus’un gözü eski Mısır tasvirlerinde İlâh Horus’un “Ay gözü” de denilen sol gözüne verilen addır. Atiye dizisinde, Atiye’nin kızı Aden, Horus’un gözünü her yere çizmektedir. Bu simgeye göre davranmakta, insanlığın sonunu getirecek güce sahip olduğu söylenmektedir. Aden de kıyameti koparacak işareti vererek yıldızları biraraya getirebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir