Hemoroid Neden Olur?

Birçok insanın korkulu rüyası olan hemoroide halk arasında basur denir. Bu hastalık küçük gibi görünse de etkileri ve ağrısı büyük olan bir problemdir. Genelde gizlenen bu sorunun aslında çözümü de kolaydır. Uzmanlar sıkıntıyı çekmek yerine tedavi olunması gerektiğini ifade ediyor.

Basur neden olur?
Hemoroidi tetikleyen birçok etken vardır. Eğer bunlardan korunursanız bu sıkıntıyı daha az yaşayabilirsiniz. Bazı hemoroidler zaman zaman ortaya çıkar ve kaybolurken bazıları süreklidir. Makat etrafındaki toplardamar yumağının gevşemesi ve meme şeklinde dışarı doğru sarkması hadisesidir.

basur neden olur

Basur genetik midir?
Evet hemoroid genetiktir. Daha önce ailenizde bunu yaşamış biri varsa sizin de yaşama riskiniz yüksektir.

Basur olduğu nasıl anlaşılır?
Eğer makat bölgenizde kaşınma, acı varsa kontrol ettiğinizde küçük bir çıkıntı ele geliyorsa basur var demektir. Ağırlık kaldırıldığı zamanlarda iltihap şeklinde akıntı yapabilir ve kötü kokuya sebep olabilir.

Hemoroidden nasıl korunulur?
Öncelikle korunmak için acı ve bahatarlı gıdalardan uzak durmak gerekir. Özellikle acı yemek dışkılama sırasında acı verdiğinden basur memesi oluşturabilir.

Tuvalette uzun süre kalmak, gebelik, doğum yapmak, acı ve baharatlı besinleri aşırı tüketmek, aşırı kilo, kronik kabızlık, bağırsakta görülen hastalıklar, at binmek, bisiklet sürmek, alkol kullanımı, bazı spor aktiviteleri yapmak (ağırlık kaldırmak), uzun süre oturarak çalışma, kronik öksürük, kalın bağırsak kanseri ve yaşlanma gibi faktörler hemoroide neden olabilir.

Hemoroid tedavisi nasıl olur?
Lazer tedavisi ile aynı gün taburcu olmak mümkündür.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir