Hazır Makarna Sosları ile Makarnanızı Nasıl Daha Enfes Hale Getirebilirsiniz?

Hazır Makarna Sosları ile Makarnanızı Nasıl Daha Enfes Hale Getirebilirsiniz?

Herkesin bayıldığı, en kolay ve keyifli yemeklerden biri olan makarnayı, ilk kim yaptı sorusunun cevabı hala bilinmiyor. Sonrasında keşfedilen hazır makarna sosları da bir muamma! Roma’da bulunan Makarna Müzesi’ndeki belgeler de makarnanın ve hazır makarna sosunun nereden geldiği hakkında tam olarak bilgi vermiyor. Üniversite öğrencilerinin favorisi bu lezzetli yemeği bazen salça, kıyma ve peynirli hazır makarna sosları ile renklendiriyor ve tadına doyamıyoruz. Soslar ne pişirirsek pişirelim mutfağın olmazsa olmazı! Kalabalık sofraların kurtarıcı yemeği makarnaya sosu yakıştırmayan var mı aramızda?

Sağlıklı Beslenme Yaşam Tarzınız Olmalı

Kolesterolün düşürülmesine yardımcı, kemik sağlığını güçlendiren, bağışıklık sistemimizi destekleyen bazı sebzeleri sofralarımızdan eksik etmemeliyiz. Mantar da onlardan biri ve en sevilen hazır makarna soslarının başında geliyor. Kremalı mantarlı hazır makarna soslarını, öğle ve akşam yemeklerinizde tercih edebilirsiniz. Makarna yaparken ne kadar az suda haşlarsanız vitamin kaybını da o kadar önlemiş olursunuz. Mantarlı makarnanızı servis etmeden önce üzerine koyacağınız birkaç dal taze nane yaprağı hem görsel hem de lezzet açısından farklı bir dokunuş olacaktır.

hazır makarna

Beslenmenizde çeşitliliğe yer vermek önemli. Özellikle salgın döneminde bağışıklığı güçlü tutmak için soğan, sarımsak, ıspanak, fasulye, pirinç, fındık, domates, elma ve greyfurt tüketebilirsiniz. Domates ve salça, likopen adı verilen ve kalp sağlığınız açısından önemli rol oynayan antioksidan içerir. Organik yiyecekler tüketmeye de dikkat etmemiz gereken bir dönemdeyiz. Hızlı ve sağlıklı bir yemek yapmak için organik ürünleri tüketmek şart. Hayatımızı kolaylaştıran hazır soslar işte bu noktada daha da önem kazanıyor. Sade makarnayı da elbette seviyoruz ama Alfredo, Pesto, Bolonez derken sos dünyası öyle geniş ki, insanın düşünürken bile karnı acıkıyor. Hazır makarna sosları ise bu lezzetlere ulaşmanın en kolay ve pratik yolu.

organik hazır makarna sosu

İtalya’dan Mutfağınıza Bir Napoli Esintisi

Adını İtalya’nın Napoli şehrinden alan o muhteşem domatesli makarna sosu Napoliten’i kim sevmez ki? Neredeyse tüm dünya mutfaklarına uyum sağlayan bu güzel sos eşliğinde leziz bir makarnayı beslenmenizin bir parçası haline getirebilirsiniz. En sevilen hazır makarna soslarından biri olan Napoliten’in olmazsa olmazı ise parmesan peyniri! Zevkinize göre baharatlarla süsleyebilecek olsanız da fesleğensiz bir Napoliten sos düşünemiyoruz. Hazır makarna sosları satın alırken işte bu yüzden içeriğinde organik tarım ürünleri ve fesleğen olmasına dikkat etmelisiniz.

Binlerce yıldır mutfağımızın en sevilen bitkilerinden fesleğen günümüzde hazır makarna soslarının ve salataların vazgeçilmezi. Çünkü fesleğende bulunan organik bileşikler, astım ve solunum problemlerini hafifletmeye yardımcı olup, kalp hastalıkları riskinizi azaltabiliyor. C vitamini yönünden de faydalı olan domates ile birleştiğinde lezzet şölenine dönüşen fesleğenli makarna sosları özellikle akşam yemeklerinizde sofranıza lezzet katabilir. Sosunuzu damak tadınıza göre ceviz ya da kavrulmuş fıstık ile süslemeniz de mümkün.

Jr. Sous Chef ile Sevdiklerinize Sağlıklı ve Leziz Sofralar Kurun

İş ve hayat temposu yüzünden damak tadınıza uygun yemekler hazırlamak zaman alabilir. Daha mutlu ve üretken olmak için ise dinlenmek şart! Bu koşuşturma içinde doyumsuz ve değişik lezzetler denemek istediğinizde organik ürünleriyle Jr. Sous Chef, sizi hiç yormadan organik ve birbirinden özel hazır makarna soslarını sofralarınıza getiriyor. Fesleğenli, Napoliten ve Kekikli hazır makarna sosları seçenekleri ile yemek yapmak artık çok daha kolay ve keyifli, dostlarınızla geçireceğiniz

zamanlar daha uzun. Böylelikle domates rendelemek, soğan doğramak, baharat karışımı hazırlamak gibi işlemlerle vakit kaybetmenize de gerek kalmayacak. İçeriğinde sarımsak, zeytinyağı, tuz, karabiber, taze fesleğen, defne yaprakları, kekik ve bazen de daha zengin tatlar için kereviz ya da havuç olan bu soslar mutfağınızın baş köşesinde yer almaya aday!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir