Hayal Kurmalarına İzin Verin

Çocuklarımızı çok seviyoruz. Onların bedensel ve zihinsel gelişimlerinin sağlıklı olabilmesi için elimizden gelen her şeyi yaparız. Yaptıkları yaramazlıkları engellemeye çalışırken de dikkatli olunmalı. Hemen sert tepkiler vermek bilinç altlarında yanlış izler oluşturabilir.

Evde anneleriyle birlikte tüm zamanlarını geçiren çocuklar, annelerini taklit etmeye başlar. Kimi zaman annesine yardım etmek isteyebilir. Gerçek mutfak malzemeleriyle oynamak hoşlarına gider. Dolapları karıştırmak eğlenceli gelir. Çocuğun dikkatini çekecek başka eşyalar olmalıdır.

Aşağıdaki resimde gördüğünüz oyun köşesini örnek alarak siz de kendi çocuğunuz için bir köşe hazırlayabilirsiniz. Bunun için bolca kartona ihtiyaç var ki bulmak zor değil. Ücretsiz olarak marketlerden de temin edebilirsiniz. Kız çocuk için mutfak konsepti, erkek çocuk için tamirhane konsepti oluşturulabilir. Kendilerine ait olan bu köşeler onların çok hoşuna gidecek ve hayal dünyalarının gelişimine, sorumluluk hislerinin oluşumuna katkınız olacak.

Sevgiyle kalın..

cocukdunyasi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir