Havrita Uygulaması Nedir, Neden Kapatılması İsteniyor?

Twitter üzerinde #Havritakapatilsin olarak başlatılan topic TT olup gündem olmuştur. Başıboş köpek haritası olarak açıklama yapan uygulama Havrita olarak geçiyor. Peki Havrita Uygulaması Nedir ?

havrita uygulamasi nedir ne ise yariyor

İddiaya göre burada başıboş köpeklerin işaretlenmesiyle birlikte hedef gösterilen konumlarda yıllardır yaşayan masum hayvanlar sırayla birileri tarafından zehirleniyor! İddiaya göre girilen konumlardaki kedi ve köpekler, ertesi gün zehirleniyor. Aylardır şikayet edilen ve yasa dışı olduğu iddia edilen bu uygulama ve havrita.com internet sitesi nedense kapatılmıyor. İnternet sitesi üzerinden kayıt yaptırıyor ve @havritacom twitter adresiyle de iletişime geçilebiliyor… Köpek zehirlenmesine neden olduğu iddia edilen ve nefret söylemlerine sebep olan Havrita kapatılsın! #Havritakapatilsin

Havrita nedir ? Havrita kendisini aşağıdaki şekilde tanıtmaktadır:

Havrita, kişiler veya kuruluşlardan maddi kazanç elde etmez. Reklam, satış, satın alma gibi faaliyetler içerisinde yer almaz ve bu tür faaliyetlere aracılık yapmaz.

Havrita üzerinden yayınlanan bilgiler, kullanıcılar tarafından sağlanmaktadır. Havrita, paylaşımı yapılmış hiçbir durum/olay için lehine veya aleyhine dilek, istek veya öneride bulunmaz.

Havrita, başıboş köpekleri veya köpekler aracılığıyla olumsuz duruma/durumlara sebep olmuş/olacak hiçbir kuruluşu/şahsı hedef göstermez veya hedef gösterilmesini teşvik etmez.

Nefret söylemi içerdiği veya asılsız olduğu tespit edilen içerikler kaldırılır.

Havrita, aynı zamanda Twitter hesabı olan @havritacom üzerinden, Havrita’ya eklenmiş olayları/durumları ilgili resmi makama/makamlara etiketleme suretiyle bilgi iletimine katkı sağlayabilir.

Havrita, 5651 Sayılı Kanun kapsamında BTK tarafından onaylı “Yer Sağlayıcı” olarak faaliyet göstermektedir. İçerikleri kontrol etme veya araştırma yükümlülüğü yoktur. Hukuka/mevzuata aykırı olduğunu düşündüğünüz içerikleri map@havrita.com e-posta adresine bildirebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir