Hava Kirliliği % 30 Azaldı

İçişleri Bakanlığının aldığı karar doğrultusunda koronavirüsle mücadele kapsamında uygulanan 48 saatlik sokağa çıkma yasağı gece saat 00.00 itibariyle başladı. Yasağın uygulanmasıyla birlikte hava ve deniz trafiği büyük ölçüde azaldı, kentin hava temizliği büyük ölçüde arttı. Artık şehirde kuş sesleri net olarak duyulabiliyor. Daha temiz bir havanın olduğu hissedilebiliyor.

Ülkemizde 1.769 kişinin koronavirüsten hayatını kaybettiği salgının ardından birçok vatandaşın eve kapanması sonucu hava kalitesinde gözle görülür bir iyileşme olduğu görüldü. Özellikle mega kent İstanbul’da oluşan trafik yoğunluğunun azalmasıyla hava kalitesi ciddi oranda iyileşti. Özellikle toplu taşıma ve özel araç kullanımının azalması ve fabrika üretimlerinin düşmesi nedeniyle fosil yakıt kullanımı büyük oranda düştü.

istanbuldan uludag goruntusu
Uludağ’ın İstanbul’dan görünümü

İstanbul’da hava kirliliği % 30 azaldı
Uludağ göründü

Hava kirliliğinin azalmasıyla birlikte, Bursa’da bulunan Uludağ’ın net bir şekilde görüldüğü kareler büyük ilgi gördü. Bütün bu etkenlere bağlı olarak hava kalitesi arttı, İstanbul’da 10 gün içinde hava kirliliği yüzde 30 azaldı.Vatandaşlar, virüsün ardından yetkililerin evde kalın çağrılarına kulak verirken İstanbul’dan Uludağ‘ın cam gibi göründüğü görüntüler sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir