Hatırlatma Dozu Nedir, Ne Demek?

Covid-19 hastalığının aşısı bulunduktan sonra birçok farklı soru işareti kafalarımızda dolaşmaya devam ediyor. Çin aşısı Sinovac, Alman aşısı Biontech derken yerli ve milli aşımızı merakla bekler olduk. Aşı sırası gelenler birinci ve ikinci dozlarını birer ay ara ile oldular. Geride kalanlar aşı sırasını beklerken bir de üçüncü dozun yapılabileceği ihtimalleri kafaları karıştırmaya başladı. 3. doz gerekli mi? Üçüncü doz olarak yerli ve milli aşımızın yapılabileceği söyleniyor.

hatirlatma dozu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Yerli aşımızın üçüncü doz olarak kullanımı değerlendirilmektedir.” ifadesini kullanmıştı. 3. doz aşı gerekli mi? Hatırlatma dozu ne demek, her yıl aşılanmak lazım mı? soruları en çok akla gelen sorulardan.
Ankara Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık, COVID-19 aşılarında ilk 2 dozdan yaklaşık 6 ay sonra hatırlatma dozunu tek doz yapmak gerekeceğini söyledi. Balık, “Erciyes Üniversitesi’nde geliştirilen aşımız Çin aşısı ile aynı teknolojiye sahip, yani inaktif aşı. Dolayısıyla Çin aşısı olan vatandaşlarımız 3’üncü doz olarak Erciyes Üniversitesi’nde üretilen aşımızı yaptırabilir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir