Hamileyken Kimyon Kullanılır Mı?

Kimyonda yer alan magnezyum, sodyum ve uçucu yağlar; sindirim sistemini hızlandırır, bir miktar sıcak suya eklenerek, tüketildiğinde mide ağrılarına iyi gelir. Kimyon çoğu yemeğe lezzet katan bir baharattır ancak keskin kokusu nedeniyle fazla kullanıldığında yemeklerin tadını baskılayabilir. Bu yüzden dikkatli kullanılmalıdır. Hamileyken de mide ağrıları için veya gazın verdiği şişkinlik için kimyon kullanmak isteyebilirsiniz. Ancak kimyon kullanırken son derece dikkatli olunmalıdır.

Hamilelikte Kimyon Tüketimi

Hamilelikte kimyonun kullanımı, anne adaylarının sıklıkla karşılaştığı gaz, sindirim, hazımsızlık gibi pek çok sindirim sorununu giderir. Aynı zamanda anne adayının stresini ve gerginliğini alır. Ancak aşırı tüketimi, hamilelikte erken doğuma ve hamileliğin düşükle sonuçlanmasına neden olabilir. Bu konuyla ilgili yeterli araştırma olmadığı için dikkatli kullanmak ve aşırıya kaçmamak gerekir.

kimyon cayi

Kimyon çayı nasıl hazırlanır?

Öncelikle 1 bardak suyu ve 1/2 çay kaşığı kimyon tohumunu bir cezveye koyun. Kaynadıktan sonra çayı 5 dakika demlenmeye bırakın. Çayınız ılıdığında içebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir