Hamileyken Hamile Kalan Kadın

ABD’de yaşayan 30 yaşındaki kadın dünyada çok nadir yaşanan bir durumla karşı karşıya kaldı. Caroline Wortman isimli kadın eşiyle birlikte bir çocuk sahibi olmak istiyordu ancak uzun süre beklemelerine rağmen bir çocukları olmuyordu. Tam umutlarını kaybetmişken Caroline hamile olduğu haberini aldı. Hamilelik haberinden sonra çok mutlu olan çift rutin cinsel hayatlarına devam etti. Doktorlar, hamilelik durumunda sağlık için sakıncalı bir durum olmadığı sürece cinselliğe yasak getirmedikleri için Nate ile Caroline de devam etmişlerdi.

Aylık gebelik kontrollerine giden çift hiç beklemedikleri bir haberle karşı karşıya kaldı. Doğuştan iki rahme sahip olan Caroline ikinci rahminden de hamile kalmıştı. Sağlık açısından zorlu ve dikkat isteyen bir sürece giren anne adayı, 6 ay ara ile iki bebeğini de dünyaya getirdi.

hamileyken kocasiyla iliskiye giren kadin

İki rahme sahip olan kadın

İlk bebeğini 2021 yılında dünyaya getiren kadın, doğumdan 6 ay sonra da ikinci bebeğini dünyaya sağlıklı bir şekilde getirdi. Dünyada ender rastlanan bu durum yalnızca iki rahimli kadınlarda görülüyor.

Gebelikte cinsel ilişki zararlı mı?

Hamilelikte cinsellik son derece normal ve pek çok çift için güvenlidir. Eğer annede erken doğum riski, plasentanın aşağı yerlesmesine bağlı kanamalar , plasental sorunlar ya da tekrarlayan düşük geçmişi gibi sorunlar bulunmuyorsa, cinsel ilişki bebeğe karşı bir tehlike arz etmez. 25 ile 30 yaş arası haftada dört kez, 30 ile 35 yaş arasında iseniz haftada üç kez cinsel ilişkiye girebilirsiniz. Tıbben, bebeğin olması ilişkiye girmenize bir sorun teşkil etmez. Çoğul gebelikte bazen sıkıntı olabilir fakat yine de cinsel yaşam devam eder.” şeklinde görüşler bulunmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir