Hamilelik Sigortası Nedir

Doğum öncesi, doğum ve sonrasındaki tüm ihtiyaçları için kullanılabilecek olan hamilelik sigortası diğer adıyla doğum sigortası olarak da adlandırılan bir tamamlayıcı sağlık sigortasıdır. Mevcut özel sağlık sigortanıza doğum teminatı ekleme yaptırabilirsiniz. Özel hastanelerde doğum masraflı olduğu için de faydalı olacak bir sigortadır. Anlaşmalı yüzlerce kurumda hemen kullanılabilen hamilelik sigortası ile, hamilelik sürecinde, doğum ve sonrasında kullanılıyor.

Bu sigortanın yanı sıra ayakta tedavi teminatı dahilinde doğum öncesi tüm kontrol ve tetkikleri yaptırabilirsiniz. Psikolojik danışmanlık, diyetisyen hizmeti, göz hastalıkları ve diş tedavi hizmetleri gibi bebek bakımı yanı sıra kendi sağlık ihtiyaçlarınızı da karşılayabilirsiniz. Bu sigorta hem normal doğum hem de sezaryen doğum masraflarını karşılamaktadır.

Doğum sigortası özel poliçelerin yapılmasından 1 yıl sonra devreye alınabiliyor, yani 2. yıl doğum sigortası yapılabiliyor. Bazı şirketler de 6 ay sigortalı olduktan sonra da devreye alabilmektedir. Bu sürenin doğru olması için şirketinizden bilgi almanız yararınıza olacaktır.

Ancak yeni çıkan İki Can Hamilelik Sigortası adı altındaki sigorta istenilen zamanda hemen yapılabilmektedir. Yani doğumun son ayı yapılıp bekleme süresi olmayan sigortadır. Hamilelikten hemen önce ya da hamilelik sırasında ve hatta hamileliğin son ayında dahi hemen yapılabilmesi diğer sigortalardan farklı kılmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir