Halk Ekmek Fabrikası Ahmet İsvan Kimdir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde açılan Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası faaliyete girdi. Birçok yerde tanıtımı yapılan fabrikalarda günlük üretim tüketimi karşılayabilecek ölçüye ulaşmayı hedefliyor. Fabrika ismi ve bu ismin kim olduğu, neden bu isimde bir fabrika açıldığı merak ediliyor. Fabrikada günde 1,5 milyon ekmek üretilecek. 

Ahmet Isvan halkekmek
Ahmet İsvan (ortada)

Ahmet İsvan Kimdir?

1923 yılında İstanbul’da doğdu. Robert Kolej’i bitirdi. ABD’de tarım ve meyvecilik öğrenimi gördü. CHP adayı olarak katıldığı 1973 seçimlerinde İstanbul Belediye Başkanı seçildi. Aralık 1977’ye kadar bu görevde kaldı ancak tekrar aday gösterilmedi. 12 Eylül döneminde, 1 Mayıs 1977 günü Taksim alanında patlak veren olaylara adı karıştığı iddiasıyla sıkıyönetim mahkemesindeki DİSK davasında yargılandı. Yargılama sırasında 27 ay hapiste kaldı. Daha sonra Sosyaldemokrat Halkçı Parti’de parti meclisi üyeliğinde bulundu. 1 Mayıs 2017 tarihinde İstanbul’da vefat etti.

İmamoğlu, “Son 3 yıldır, bu şehirde sosyal adalet ve sosyal yardımlar hak temelli yapılıyor. İşte tam bu noktada bugün açılışını yaptığımız tesise adını veren rahmetli Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet İsvan’ı anmak gerekiyor. Çünkü onun adaletli, eşitlikçi yönetimi, demokrat kişiliği bizim en büyük ilham kaynaklarımızdan birisi olmuştur. Ahmet İsvan ismi İstanbul’a kattığı eserlerde, bugün burada açtığımız fabrikamızda ve daha birçok tesisle yaşamaya devam ediyor. Bu nedenle Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikamızı da 150 Günde 150 Proje hizmet maratonumuzdaki önemli kilometre taşlarından biri olarak kabul ettik” dedi.

Ahmet İsvan halk ekmek fabrikası nerede? Fabrika Arnavutköy’dedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir