Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılacak

Kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? diye merak eden yüzbinlerce kişi için beklenen açıklama yapıldı. Koronavirüs salgını nedeniyle işsiz kalan veya izne ayrılmak zorunda bırakılan birçok vatandaş, devletten gelecek maddi yardımları bekliyordu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kum’un yaptığı açıklamalara göre; başvurular E-Devlet üzerinden online olarak yapılıyor. İhtiyaç ve hak sahibi olanlara yapılacak olan kira yardımı için başvurular başladı.

kira yardimi

Kira yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Gerekli şartları taşıyan kişiler, yapılan yerinde incelemeler sonucunda kira parası alabilmektedir. Başvurular Kaymakamlık ve Valilikler bünyesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na yapılmaktadır. Kira yardımı ve diğer yardımlardan yararlanılabilmesi için, yardıma muhtaç şahısların bireysel başvuruları gerekmektedir. Ancak belediyeler tarafından bu kişilerin tespiti ile şahısların başvurması gibi bir şart aranmaksızın da yardım yapılabilmesi mümkün olmaktadır. Başvuru için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

https://www.turkiye.gov.tr/cevre-ve-sehircilik-hak-sahibi-ailelere-kira-yardm-yaplmas-3971

Kira yardımı kimlere yapılır?

E-devlet üzerinden yapacağınız başvurularda, TC kimlik numaranızla yapacağınız girişlerde, aile ferlerine dair sorular, kira durumu, son gelen fatura bilgileri, işsizlik durumu gibi sorular sorulacaktır. Yaşanan yoğunluk nedeniyle teknik aksaklıklar görülebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir