Günde 4400 Adım Yeterli, 4400 Adım Kaç Kilometre?

Adım atmak yani yürüyüş yapmanın sağlık için çok önemli olduğu uzmanlar tarafından sürekli vurgulanıyor. Bu zamana kadar günde 10 bin adım atılması gerektiği bilinirken yeni araştırmalarda sayılar değişiyor. Peki 10 bin adım çok mu? atılması gereken adım sayısı kaç olmalı?

gunde 4400 adim yeterli 4400 adim kac km

Harvard Tıp Okulu’nda kadınlar üzerinde yapılan bir çalışmaya göre, günde 4 bin 400 adım atmak ölüm riskini ciddi oranda azaltıyor. Araştırmacılar, daha çok adım ile ölüm riski arasında ters orantı olduğunu saptasa da bu etkinin 7500 adımdan sonra iyileşmediği gözlemlendi. Bu araştırmaya göre fiziksel aktivite, demans, diyabet ve kalp rahatsızlıklarına karşı korusa da fazladan atılan adımın bir faydası yok. Uzmanlar, test edilmemiş olsa da benzer sonuçların erkekler için de geçerli olacağı görüşünde. 4400 adım kaç kilometre ? ortalama 2.5 km olarak söylenebilir ve 4400 adım kaç kalori sorusunun cevabı ise 145 kaloridir. Bu değerler kişiden kişiye değişebilmekte olup ortalama değerlerdir.

Bazı uzmanlar 4 bin 400 adımın yeteceği ve fazlasına gerek olmadığını tezinin yanlış olduğunu ve 4 bin 400 adımın az olduğunu ve 7 bin 500 ila 8 bin adım arasında adımın tam kararında olacağını belirtiyor. Sağlıklı bir kişi için düz yolda atılan bu sayıda adım yeterli olmaktadır. Kendinizi zorlamadan ve kendi fiziksel durumunuza göre adım sayınızı da ayarlayıp karar vermeniz en doğrusu olmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir