Güliz Ayla Kimdir Nereli Kaç Yaşında?

Güliz Ayla, son günlerin en çok dinlenen isimleri arasında. Şivesi Sensin Aşkın, Olmazsa Olmaz gibi şarkılarıyla binlerce insanın diline dolanan ezgilere imza atmıştır. Böyle çok dinlenen bir isim olunca Güliz Ayla’nın hayatı hakkında da birçok şey merak ediliyor.

Güliz Ayla hakkında bilgi
27 Nisan 1988’de Samsun’da doğdu. 1998 yılında Samsun’da iki yıllık Belediye Konservatuvarı Tiyatro ve Drama Bölümü’ne girdi ve çeşitli orkestralarda solistlik veya koroistlik yaptı. Lise eğitimini Samsun Anadolu Lisesi’nde tamamladı. 2006 yılında Adelaide isimli gruba dahil oldu. Güliz Ayla Ege Çubukçu sevgili mi? diye sorulsa da ikili hayatlarını ayırdı. Artık sevgili değiller.

guliz ayla

Güliz Ayla şarkıları
2015 yılında Sony Music etiketiyle albümün ilk single çalışması olan “Olmazsan Olmaz” yayınlandı. Güliz Ayla’nın kendi adını taşıyan ilk albümü Eylül 2015’te Sony Music etiketiyle yayınlandı. “Olmazsan Olmaz” ile büyük beğeni toplayan ve video klibi Youtube Vevo kanalında 100 milyondan fazla izlenen ilk Türk sanatçı ünvanını alan Güliz Ayla; ilk albümüyle “En İyi Çıkış Yapan Kadın Sanatçı”, “En İyi Çıkış Yapan Şarkı” ve “En İyi Çıkış Yapan Albüm” ödüllerine layık görüldü. 2016 yılında “Algida Cornetto” ile işbirliği yaparak Cornetto’nun o yaz ki reklam şarkısı “İlk öpücük benden olsun”u seslendirip, reklam filminde oynadı. Kanal D’de yayınlanan “Tatlı İntikam” dizisinin jenerik şarkısı “Deli Fişek”i yazdı, besteledi ve söyledi. 2017 Kasım ayında 2. stüdyo albümü “Parla” ve çıkış şarkısı “Bilirkişi” ile büyük beğeni topladı. 2019 Haziran ayında “Öyle Sev” isimli şarkısını müzikseverlerle buluşturan sanatçı, aynı yıl Ağustos ayında Ege Çubukçu ile ortak çalışmaları “Mıknatıs”ı yayınladı. Eylül ayında ise “Öyle Sev” şarkısının akustik versiyonuyla dinleyicileri ile buluştu. Sanatçı 2020 Mart ayında ise “Sarmaşık” isimli yeni single çalışmasını yayınladı. Bu teklisinin akustik ve remix(Ufuk Kevser) versiyonu 2020 yılında dijital platformlarda yerini aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir