Granit Seramik Nedir?

Evlerde kullanılabilecek farklı dekorasyon malzemeleri sürekli olarak yenilenmektedir. Banyolarda oldukça farklı tasarımlar yapabilmek mümkündür. Banyolar için farklı seramik ürün çeşitleri çıkıyor. Seramik en eski yapı malzemelerinden biri olarak bilinmektedir. Seramik kaplama malzemeleri su emme özelliklerine göre sınıflandırılmaktadır. Teknik gelişmelerle birlikte su emiciliğinin azaltılması amaçlanmaktadır. Özellikle banyolar için su emiciliğinin az olması oldukça önemlidir. Her yeni çıkan ürünle birlikte su emiciliği daha da azaltılmaktadır.

Peki yeni çıkan granit seramik nedir ? yüksek basınçta preslenen bir seramik türüdür. Granit seramik üretiminde de kullanılan killer porselen killeridir. Diğer ürünlere göre kil hammaddeleri çok daha saf ve tane boyları daha incedir.

Standart duvar seramikleri %10’dan fazla su emme oranına sahiptir. Ancak granit seramiklerin su emme derecesi 0.5’ten daha az olarak bilinmektedir. Bu karolar en yüksek vasıflı ürün yani teknik porselen ve granit seramik olarak tanımlanmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir