Gözünüze Çay Pansumanı Yapın

Gözlerinizde alerji olduğunda, göz kızarıklıklarında ve kaşıntılarda çaydan daha etkili bir şey görmedim. Eczanede satılan damlardan kat kat daha etkili olan çaydan mutlaka yararlanın. Hem de doğal olduğu için hiçbir yan etkisi de yoktur. Ayrıca doktorlar da öneriyor. Bunun için göz kadehi bulabilirsek göz banyosu da yapabiliriz. Küçük kadehler sayesinde kolayca yapılabiliyor. Eczanelerden bulmak mümkün.

Demlenmiş çay bekletildikçe içerisindeki kimyasal maddeler özdeşleşerek, göz için antiseptik etkisi yaratan bir maddeye dönüşür. Göz damarları üzerinde oldukça etkili olan bu madde, göz uygulandığında göz damarlarının daralmasına neden olur. Gözlerin beyazında oluşan kırmızı renk damarlı görünümün azaltılmasında son derece faydalı olan çay, içerisindeki kimyasalların bu damarları daraltması neticesinde gözün daha beyaz görünmesine neden olur.

göz-kadehi-nedirgozkadehi

Göz pansumanın faydalı olabilmesi için doğru şekilde yapılması gerekir. Demlendikten sonra soğuma bıraktığınız çayın demi, oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin. Çayın demini, tercihen bir göz kadehi ile yoksa da bir çay fincanına doldurun ve göz kapağınızın hizasına getirin. Göz kapaklarınızın çaya değmesini sağlayarak, 30-40 saniye boyunca göz kapaklarınızı açıp kapatın. Göz pansumanı yapmadan önce göz kapaklarınızı ve gözünüzün çevresini iyice temizlediğinizden emin olun. Böylece göz ve çevresinde bulunan bakteriler çayın içerisine girerek, gözünüzün içerisine girmemiş olur. Ayrıca kullanacağınız çayın temiz su ile demlenmesine ve fincanında temiz olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir.

Çay ile göz pansuman yapmak gözlerin daha beyaz görünmesini sağlamanın dışında, kirpik diplerinde ve göz kapaklarında biriken çapaklarında temizlenmesini sağlar. Çayın içerisinde bulunan ve antiseptik etkide bulunan kimyasallar, kirpiklerin arasında birikerek bakteri oluşumuna müsait bir ortam hazırlayan çapakların kolayca çözülmesini sağlayacaktır. Göz doktorları çay ile göz pansumanının her göz için en fazla 40-45 saniye kadar yapılmasını tavsiye etmektedir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir