Gölge Öğretmen Nedir?

Gölge öğretmen kavramını henüz duymayanlar bu tabire merakla bakacaklardır. Oysa ki bu kavramla iç içe olan, iyi ve güvenilir bir “gölge öğretmen” aramaktan yorulmuş insanların olduğu da bir gerçek. Meslek kolu haline gelmeye başlayan bu kavram önümüzdeki yıllarda daha da önem kazanacak. Zaten kursları açılmaya başladı bile.

Gölge öğretmen, günlük bakımını tek başına yapamayan, yardıma muhtaç, zihinsel engelli çocuklara yardımcı olan ablalar anlamına geliyor. Uzmanlık eğitiminden geçmeleri gerekmiyor. Yaşları da bu yüzden 18-20 gibi oluyor. Gölge öğretmenler, ihtiyaç duyulursa okul içinde de sorumlusu oldukları çocukları takip ediyor, gerekli durumlarda veli-okul koordinasyonunu sağlıyor. Grup içerisinde tek başına hareket edemeyen çocuklara destek oluyor, onların hayattan soyutlanmamasına yardımcı oluyorlar. Bazı durumlarda öğrenci ile birlikte derslere girdiği de oluyormuş.

Umarız ihtiyaç duyacak bir çocuğa sahip değilsinizdir ancak ülkemizde ve dünyada bu durumda olan çocuklar çok sayıda. Bir uzmana ihtiyacınız varsa internet üzerinden gölge öğretmen bulabiliyorsunuz. Çalışma saatleri genelde 08-17 arasında oluyor ve sigorta yapılıyor.

 

Bir yorum

  1. gölge ögretmen

    gölge ögretmn olabilirim imgee_m@hotmail.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir