Gittigidiyor Kapanıyor Mu, Neden Kapanıyor, Ne Zaman Kapanıyor?

Günümüzde pandemi ile birlikte artık online alışverişin hızla gelişmesi bu pazardaki dinamikleri de değiştirdi. Gittigidiyor kapanıyor mu ? Trendyol’un oldukça güçlü bir hale gelmesi ile birlikte diğer oyuncuların ise sallandıya girmesine sebep oldu. 2001 yılında hizmete başlayan Türkiye’nin ilk pazar yeri olan Gittigidiyor kepenk kapatmaya hazırlanıyor.

gittigidiyor kapaniyor mu neden kapaniyor ne zaman kapaniyor

Aslında tek amacın alışveriş olmadığı bir trend haline geldiği aşikar. Gittigidiyor’un sıradan bir şekilde ürün sattığı, gündeme ayak uydurmadığı görülüyor. Trendyol’un fenomen, influencer çalışmaları yaptığı ve sadece alışveriş değil kupon kampanya tanıtım gibi durumlarla bir çılgınlık oluşturduğu biliniyor. Gittigidiyor’un ise daha eski bir sistemde kaldığı, sitesini ve sistemini dahi çok fazla yenilemediği biliniyor. influencer çalışması, kupon vs gibi uygulamaların olmaması ve trend haline gelen alışverişlerin olmaması yani zorunlu olarak alışveriş yaptırmaması siteyi bitirdi.

Gittigidiyor ne zaman kapanıyor ? 18 Temmuz 2022 tarihine kadar alışverişe açık olacak ve son olarak da 5 Eylül 2022 tarihine kadar da satıcılar için açık kalacak. Sonrasında ise site tamamen kapanıyor. Gittigidiyor battı mı söylentileri ise konuşuluyor ancak karlılığın olmaması durumu Ebay’ın ülkemizden çıkmasına sebep oldu.

Gittigidiyor’un veda açıklaması aşağıdaki gibi:

GittiGidiyor olarak 21 yıl önce ülkemizi online pazar yeri formatıyla tanıştırdık ve e-ticaretin gelişimine öncülük ettik. İş ortaklarımızla birlikte büyüyüp milyonlarca kişiye internetten güvenli alışveriş hizmeti sağladık. Sektördeki köklü geçmişimizin son 11 yılını küresel e-ticaret liderlerinden eBay’in çatısı altında geçirdik.

Ve bugün veda zamanı…

eBay’in Türkiye’de süregelen rekabet dinamikleri doğrultusunda aldığı kararla, GittiGidiyor olarak faaliyetlerimizi durdurarak platformumuzu kapatacağımızı üzülerek bildiriyoruz.

Bu zor kararın tüm süreçlerinde önceliğimiz her zaman çalışma arkadaşlarımız, satıcılarımız ve alıcılarımız için güvenilir bir süreç yönetimi gerçekleştirmek olacak.

18 Temmuz 2022 tarihine kadar alışverişe açık olacak platformumuz, bugünden (20 Haziran 2022) itibaren yeni ürün listelemeye kapatıldı. Site üzerindeki “Hesabım” bölümü, tüm alıcı ve satıcılarımızın tamamlanmamış işlemleri için 5 Eylül 2022 tarihine kadar açık kalacak. Müşteri hizmetlerimiz ise 30 Eylül 2022 tarihine kadar kullanıcılarımıza destek vermeye devam edecek.

Bu yolculukta bizimle olan tüm paydaşlarımıza, alıcı ve satıcılarımıza bağlılıkları ve GittiGidiyor’a olan katkıları için teşekkür ederiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir