Gebe Bilgilendirme Sınıfları Açılıyor

Sağlık Bakanlığı anne adaylarının bilinçli bir şekilde doğuma hazırlanabilmesi amacıyla eğitimler vermeye başlıyor. Özellikle ilk doğumlarını yapacak olan kadınların bilgilendirmeye daha çok ihtiyaçları var. Günümüzde sezaryen doğuma daha sıcak bakan anne adaylarını normal doğuma özendirmeyi de amaçlıyorlar.

Gebe hanımların doğumla ilgili bilgilendirilmesi, bilinçli doğum yapabilmesi ve yeni rollerini benimseyebilmesi için bilgi ve becerilerin kazandırılacağı “Gebe Bilgilendirme Sınıfları” açacak.

Gebelerin doğum öncesi, doğum ve sonrası dönemlere ilişkin bilgi sahibi olmalarının ve bilinçli doğum yapmalarının sağlanmasının, anne ve baba adaylarına normal doğum eylemi, ağrı yönetimi ve yeni rollerini benimseme konusunda bilgi ve beceri kazandırılmasının amaçlandığını bildirdi.

Eğitim verilen gebelere bilgilendirme broşürleri ve katılım belgesi verilecek.

Sınıflar için düzenli eğitim takvimi hazırlanacak. Sağlık personelince gebelere bilgilendirme ve danışmanlık, bireysel veya grup eğitimi şeklinde 3 oturumda verilecek. Birinci oturumda gebelik süreci, ikincisinde doğum süreci ve ağrıyla baş etme, üçüncüsünde ise doğum sonu dönem ve yenidoğan bakımı konularında bilgilendirme yapılacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir