Faturalandırmalar Nasıl Yapılacak?

Koronavirüsü ile mücadele edilen bugünlerde, birçok ücretsiz izne ayrılmak zorunda kaldı, işi bıraktı veya işten çıkarıldı. Ülke olarak ekonomik sıkıntı içine girildi. Maaşlar alınamıyor. Birçok kişi sosyal yardıma başvuru yaptı. Bundan sonraki aylarda ne olacağı belli olmadığı için, önümüzdeki aylarda da geçerli olmak üzere 3 aylık bir karar alındı.

faturalandirmalar yapilmayacakmi

Elektrik ve doğalgaz faturaları okunmayacak mı?
Faturalandırmalarla ilgili açıklamalar yapılmaya devam ederken, insanların kafasında bir sürü soru işareti var. Açıklamaya göre; elektrik, su ve doğalgaz faturalarını belirlemek üzere, sayaç okumaya gelinmeyecek. Faturalandırmalar, 2018 ve 2019 yıllarının aynı aylarındaki kullanımlara göre yapılacak. Önceki yıllarda harcanan gaz, su ve elektrik miktarlarının ortalaması alınacak. 3 ay bu şekilde fatura gelecek. Gelen faturalar, E devlet üzerinden öğrenilecek. İnternet kullanamayanlar, faturaları göremeyeceği için de bu aylar içerisinde ödenmeyen faturalardan dolayı kesim yapılmayacak.
Hiçbir abonenin doğalgazı veya elektriği kesilmeyecek.

Kapanan işletmelerde faturalandırma yapılmayacak.
Sayaçları okunamayan tüketicilere kıyasen oluşturulan faturalar posta, kargo, SMS veya e-posta gibi yöntemlerle ulaştırılacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir