Fatma Turgut Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Kalbe zarar isimli parçaya Cakal ile birlikte imza atan ve merak edilen isimlerden biri olmayı başaran Fatma Turgut kimdir ? hakkındaki tüm bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

fatma turgut kimdir nereli kac yasinda

Hata, İlkbaharda kıyamet, İkimizden biri, Sen diyorum, Bir varmış bir yokmuş, Ben vardım, Dünyalar senin olsun, Beni tutmayın, Unuttum gitti, Aşk tadında gibi parçaları vardır. Fatma Turgut nereli ? Aslen İzmir’lidir ve İzmir’de doğmuştur. ilköğrenimini, İzmir Atatürk İlköğretim Okulu’nda, lise eğitimi de İzmir Söke Hilmi Fırat Anadolu Lisesinde, üniversite eğitimini ise yine İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Müzik Ana Bilim Dalı Klasik Gitar Bölümü’nde okumuştur. Üniversite hayatında aldığı eğitim bünyesinde; çok sesli koro, şan, Türk Müziği Armonisi, Batı Müziği Armonisi gibi alanlarda farklı projeler yapma fırsatı bulmuştur. Sonrasında da çeşitli yeni tanınmaya başlanan rock gruplarıyla birlikte sahne çalışmalarına imza atmıştır. 2005 -2008 senelerinde ise özel bir müzik okulunda klasik gitar ve koro eğitmenliği yapmıştır. 2007 senesinde de MODEL isimli rock müzik grubuna katılmıştır. MODEL grubuna dahil olduktan sonra Perili Sirk (2009), Diğer Masallar (2011) ve Levla’nın Hikayesi (2013) isimlerinden oluşan üç tane albüme imza atmıştır. Fatma Turgut kaç yaşında ? 2022 yılı itibariyle 38 yaşındadır. 2 Ocak 1984 doğumludur, oğlak burcudur.

Sertab Erener ve Demir Demirkan ile birlikte çalıştığı “Diğer Masallar” albümünden çıkan “Değmesin Ellerimiz” ve “Pembe Mezarlık” şarkıları ülke genelinde oldukça ilgi görmüştür. MODEL isimli gruba dahil olduktan sonra birçok reklam müziği de yapmıştır. Aynı zamanlarda, Sabri Tuluğ Tırpan’ın Kahraman Türk Kadınları Oratoryosunda solist olarak yer almıştır ve Sabri Tuluğ Tırpan’ın Rock Antolojisi projesinde de solistlik yapmıştır. Şuanda solo parçalar yapmaya başlayan sanatçı, “İlkbaharda Kıyamet” adlı ilk single çalışmasını yayımlamıştır. 2018 yılında da “Aşk Tadında” ve 2019 yılında “Bir Varmış Bir Yokmuş” isimli single’larını müzikseverlerle buluşturdu. Mayıs 2019’da “Elimde Dünya” isimli ilk solo albümünü yayımlamıştır.

Instagram adresi fatmaturgutofficial şeklindedir. Hakkında daha fazla bilgiye sahipseniz yorumlar kısmında yazarak herkesle paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir