Fantastik Netflix Dizisi Sıcak Kafa Konusu Ne?

Yerli bir yapım olan Netflix dizisi Sıcak Kafa, 2 Aralık tarihi itibariyle yayına girdi. “Konuşmayla bulaşan ve “abuklama” adı verilen bir tür delilik salgınının alt üst ettiği dünyada, bu hastalıktan gizemli bir şekilde kurtulmuş tek kişi, eski bir dilbilimci olan Murat Siyavuş’tur. Herkesten gizlediği bu durumun fark edildiğini ve arandığını öğrenen Murat, saklandığı kurtarılmış bölgeden kaçmak ve yangınlar içindeki İstanbul’un gizemli dehlizlerinde hastalığın ona mirasını araştırmaya başlar. Dizide bol bol kulaklık görmeye hazır olun.

sicak kafa

Sıcak Kafa dizisi oyuncuları kimlerdir?

Haluk Bilginer, Osman Sonant ve Şevket Çoruhlu oyuncu kadrosunun temelini oluşturuyor. Afşin Kum’un Sıcak Kafa adlı kitabından uyarlama olan dizi, büyük merak uyandırmayı başardı. 8 bölümden oluşan diziyi tek solukta Netflix platformu üzerinden izleyebilirsiniz. Kadronun tamamı ise Hazal Subaşı, Tilbe Saran, Gonca Vuslateri, Özgür Emre Yıldırım, Barış Yıldız, Arda Anarat, Furkan Kalabalık, Kubilay Tunçer, Erdem Akakçe, Şebnem Hassanisoughi, Cüneyt Uzunlar ,Zerrin Sümer, Hakan Gerçek, Feriha Eyüboğlu’dan oluşuyor.

afsin kum sicak kafa

Abuklama ne demek? TDK abuklama kelimesinin anlamı?

Abuklama kelimesi abuk sabuk konuşma anlamına gelmektedir.

Afşin Kum Sıcak Kafa kitabının konusu nedir?

Dünyayı pençesine almış bir delilik salgını… Konuşma yoluyla, zihinden zihne bulaşarak yayılan bir hastalık… Yıkılmanın eşiğine gelmiş uygarlık… Vaktiyle bu amansız hastalık üzerine çalışmış eski dilbilimci Murat Siyavuş, umutsuzluk içinde annesinin evine sığınmıştır. Acımasız bir devlet kurumunun peşine düştüğünü öğrenince, evden çıkıp hayata karışmak ve salgının dönüştürdüğü dünyayla yüzleşmek zorunda kalır.

Afşin Kum kimdir?

Yazar, romancı. 1972 yılında İzmir’de doğdu. Boğaziçi Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği okuyan Afşin Kum, ayrıca Bilgi Üniversitesinde de sinema-televizyon öğrenimi gördü. Farklı kurumlarda yazılımcı ve proje yönetici olarak çalıştı. Birçok yazarı bir araya getiren Afili Filintalar sitesinin kurucuları arasında yer aldı. Yazıları Afili Filintalar’da ve Ot dergisinde yayımlandı. İlk romanı ‘Sıcak Kafa’ 2016 yılında, ikici romanı ‘Kübra’ ise 2020 yılında okurlarıyla buluştu.

Afşin Kum, Sıcak Kafa romanı ile Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği (FABİSAD) tarafından Giovanni Scognamillo’nun onuruna düzenlenen GİO Ödülleri’nde ‘En İyi Roman Ödülü’ne layık görüldü.

Verdiği bir röportajda, Sıcak Kafa’yı uzun yıllar zihninde şekillendirdikten sonra kaleme aldığını dile getirdi. Romanında ARDS hastalığı ve bu hastalığın insanların iletişimi etkilemesini konu aldı.  Sıcak Kafa’nın hikâyesi diziye uyarlanarak 2021 yılında Netflix’te yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir