Evlilikte En Kritik Yıllar

Evlilik bir şans işidir ve bazı evliliklerin sonu kısa sürede boşanma olmaktadır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının açıkladığı verilere göre evliliklerde en çok boşanmalar ilk 1-2 yıl içinde görülüyor. Aile yapısında son yıllarda görülen değişiklikler ve kadınların iş yaşamında daha çok yer almasıyla özellikle kentlerde boşanma vakaları daha çok görülmeye başlandı.

Türkiye’de son 10 yıla bakıldığında 500-600 bin evlilikten 100 bininin boşanmayla sonuçlandığı yine Bakanlığın araştırmaları ile açıklanmıştır.  Boşanmaların %40’ı evlendikten sonraki 5 yıl içinde gerçekleşmiştir.

İlk yılların daha kritik olmasının aslında birçok nedeni var. Çiftlerin birbirlerini evlenmeye yetecek kadar tanımaması ve fevri alınan evlilik kararlarının boşanmada etkisi var elbet. Yeterli flört evresini yaşamayan çiftler evlendikten sonra birbirlerinin asıl huylarını görmeye başlıyorlar. Evlenmeden önce her şeye hoşgörülü yaklaşan ikili, evlendikten sonra asıl hayatla karşılaşınca cicim aylarının da geçmesiyle birlikte yüzlerindeki maskeleri kaldırırlar. “Evlendikten sonra çok değişti.” cümleleri duyulmaya başlandığında boşanmanın sinyalleri verilmeye başlanıyor.

Ekonomik gücü elinde bulunduran meslek sahibi kadın, evlendiği erkekte beklemediği huyları görünce ve evlilikte beklediği mutluluğu bulamayınca boşanma yoluna gitmektedir. “Ben sana katlanmak zorunda değilim.” cümlesi aslında her şeyi anlatmaya yeten bir cümledir. Umarız siz evlilik hayatınızda mutlusunuzdur. Kritik yılları atlattıktan sonra uzun bir evlilik sizin olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir