Evlilik Sonrası Kiloda Suç Kimde?

“Evlilik kilo aldırıyor. Evlenenler kilo alır.” gibi cümleler aslında yemek yemeyi çok seven ve bu yüzden kilo alan insanların uydurmaları. Kiloyu aldıran evlilik değil sizsiniz. Evlenmeden önce kendisine çok dikkat eden kişiler, evlendikten sonra “Alan aldı, satan sattı.” mantığıyla kendilerini bırakıyorlar. Böylece gelen kilonun haddi hesabı olmuyor.

Evlendikten sonra kilo aldığı gözlenen bireylere sorulunca da “Evlilik kilo aldırıyor.” diye cevap veriliyor. Evlilik, yaşamın farklı bir boyutu değildir. Evlenen insanlar farklı bir gezegende yaşamaya başlamıyor. Değişen şey sadece ortamdır, iki kişinin aynı evde yaşamaya başlamasıdır. Tabii ki mutluluk insanın iştahını açabilir. Evlilik öncesi stresli günler geçiren bireylerde düğünden sonra bir rahatlama ve gevşeme ortaya çıkacaktır. Böyle günlerde insan kendine dikkat etmeli, kilo artışına izin vermemelidir.

İki farklı insanın aynı evde yaşamasıyla başlayan evlilikte film seyretme eşliğinde abur cubur atıştırmalarla başlayan sürecin devamında alışkanlıklar ortaya çıkmaya başlıyor. Akşamları televizyon eşliğinde bireyler boş duramamaya başlayınca her akşam için yiyecek atıştırmalıklar oluyor. Böylece kilo oluşumunun nedenleri belirgin hale geliyor.

Sonuçta kilo alıp almamak sizin elinizde. Mide sizin karar sizin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir