Evdeki Beyaz Sirkenin Sihirli Olduğunu Biliyor Muydunuz?

Beyaz sirke evin her yerinde kullanılabilecek ekolojik ve ekonomik, mükemmel bir çözümdür.Ürünün tüm büyülü yönlerini keşfettiğinizde sirke bağımlısı olabilirsiniz 🙂

Beyaz sirke yani elma sirkesi kireci eritir. Size kullanımı için bazı öneriler vereceğiz.

Su ısıtıcısının içine yarı su, yarı sirke koyup kaynatın. Daha sonra iyice durulayın ve iki üç defa sadece su ile kaynatın.

Sirke ayrıca bardaklara ve gümüşlere parlaklık veriyor. Gümüş eşyalarınızı sirkeye daldırın ve sabırlı olun. Aklınızda bulunsun ki sirke diğer temizlik ürünleri gibi değil, toksik yani tahrip edici, zarar verici özelliği bulunmayan bir üründür.

Sirke aynı zamanda yağ sökücüdür. Tencerenize 2 cm sirke dökün ve kaynatın. Kapağını kapatın, çünkü kokusu rahatsız eder. Veya bu işlemi kokusuz olsun isterseniz soğuk olarak da yapabilirsiniz. Yarım gün bu şekilde durması lazım. Sonra iyice durulayın.

sirke-ile-temizlik

Mikrodalganızı temizlemek için bir kaseye yarı su-yarı sirke koyun ve mikrodalgayı çalıştırarak içerisinde kaynatın ve kapatın. Bu halde 2 saat bırakın. Bu şekilde mikrodalganın içerisi mikroplardan, zararlı maddelerden temizlemiş olursunuz.

Beyaz sirke mikropları öldürür. Beyaz sirke çamaşır suyuyla yaptığımız günlük temizlikte kullanacağınız alternatif bir ürün olmalı. Çamaşır suyu bazı özel durumlar ve kullanımlar için daha faydalı ve güçlü olabilir. Yine evinizin bir köşesinde bulunsun.

Sirke kötü kokuları alır. Buzdolabı temizliğinde veya evcil hayvanlarınızın kafesleri ve bazı istenmeyen kokularından arınmak için kullanılabilir. Yalnız dikkat edin kediler bu sirke kokusunu sevmeyebilir. Evcil hayvanınız için kullanmadan önce kokuya karşı ne tepki vereceğini test etmekte fayda var.

Çelik ve paslanmaz çeliği parlatmak için limon kullanılır. Parlatacağınız parçayı bir leğene koyup 1 ölçü limon, 5 ölçü su koyup birkaç dakika bekletin. Sonra temiz ve kuru bir bezle silin. Çelik yünüyle de doğal bir görünüm olması için çeliğin üzerinde sürtün ve ovalayın.

Kötü kokuların olmaması için karbonat da başka bir çözüm olabilir. Karbonat kötü kokuları yok eden güçlü bir yönü var. Buzdolobınızın, dolaplarınızdaki ayakkabıların ve arabaların kötü kokularını gidermek için şöyle kullanılabilir:
Bir tasa 3 yemek kaşığı karbonat koyun. Kötü kokunun olduğu ve yok olmasını istediğiniz yerde bulundurun. 2 ayda bir yenisi koyup değiştirin ve yenisini koyun.

Bulaşık makinesindeki kötü kokular için de deterjana karbonat ilave edin.

sirke-temizlik-fayans

Çöp bidonuna, kül tablasına dökün ve birkaç saat kalsın.

Vazodaki canlı çiceklerinize ılık suya bir kahve kaşığı karbonat koyup karışıtırın. Her gün değiştirip aynı işlemi yapın. Çiçeğiniz daha uzun kalır.

Bir kase veya kap içerisinde 3 ölçü karbonata 1 ölçü su koyup karıştırın. Bu karışımı kullanarak nemli bir bezle çeşmelerinizi, duş kabinlerinizi, fayans, lavabo ve gümüşlerinizi silin. Onlara gerçek bir parlaklık verir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir