Evde Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır?

Her şeye zam gelince peynir çeşitlerine de zam geliyor. İnternet üzerinden yemek videoları paylaşan bazı fenomenler de bunu fırsat bilerek. 1 kilo sütten 1 buçuk kilo kaşar peyniri yapımı ismiyle videolar yayınlamaya başladı. Kalabalık ailelerde yaşayanlar için bir umut ışığı olan videolar, sahte kaşar peyniri yapımını anlatmış oluyor.

evde kasar peyniri yapimi

Evde kaşar peynirinin basit yapımı

1 litre süt, 1,5 yemek kaşığı tereyağ, 12 yemek kaşığı mısır nişastası, 200 gram kaşar peyniri ve 1 tatlı kaşığı tuz gerekiyor. Tüm malzemeler bir tencere içinde karıştırılıyor ve adeta puding görünümü elde ediliyor. Videolarda genelde karışım süt kutusuna koyularak soğutuluyor. Böylece kesimi ve servisi de kolay oluyor.

Toplamda 200 gram kaşar peyniri çoğaltılarak kat kat fazlasını peynir ortaya çıkıyor. Tabi buna peynir denirse.. Elde edilen şey peynir tadında nişastalı bir gıdamsı.. Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, bu videoları paylaşanların insanların sağlığıyla oynadıklarını dile getirdi. Kaşar peynirinin normalde sütten mayalanarak, kaynatılarak elde edildiğini belirten Manavoğlu, yapılan karışımın kaşar olmadığını, farklı bir gıda maddesi üretildiğini belirtti.

“Videolarda gördüğümüz kısımlarda içerisinde bolca nişasta, bir miktar süt yer alıyor. Normal bir kaşar peyniri için 10-12 litre süt kullanılması gerekirken orada çok komik bir üretim söz konusu. Burada vücudun fazladan nişasta alması özellikle şeker anlamında kilo fazlalığına, yağlanmaya sebep olabiliyor. Kesinlikle tüketilmemesi gerekiyor. Böyle bir şeye bulaşmayın, uğraşmayın. Evde deney gibi yapıyorlar. Bu, tamamen farklı bir teknikle yapılan, nişastanın bağlayıcı özelliği ile de beraber kullanılan bir yöntem. Böyle bir ürünü tüketmek doğru değil.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir