Etkili Öpücükler İçin Muhteşem Dudaklar!



Etkili Öpücükler İçin Muhteşem Dudaklar!

Dudaklarımız yüzümüzün geri kalanından çok daha hassas bir bölgedir, yine de dudaklarımızı ölü derilerden kurtarmak için peeling uygulaması yapmamız gerekir. Yüzümüze uyguladığımız ürünler dudaklar için fazla sert olacağından haftada bir kere, yumuşak ve kuru bir diş fırçasıyla dudaklarımızı hafifçe ovalamak ölü derilerden kurtulmamızı sağlayacaktır. Her gün, özellikle de peeling işleminden sonra dudaklarınızı nemlendirmeniz gerekir. Aromalı dudak nemlendiricileri dudaklarınızı yalamanıza ve dolayısıyla nem kaybına yol açacağı için sade bir dudak nemlendiricisiyle her gün dudaklarınızı nemlendirmeye özen göstermelisiniz.

Rujun Kurtarıcısı: Dudak Kalemi!
Dudak kalemi size çok demode bir icat gibi gelebilir, fakat doğru kullanıldığında mucizeler yaratır. Bozulmuş ruj görüntüsünden hiçbir kadın hoşlanmaz. Rujunuzun gün içerisinde akmasını ve kaymasını engellemenin en harika yolu da dudak kalemi kullanmaktır. Kalemi seçerken en dikkat etmeniz gereken şey, rujunuzun rengine en yakın, en fazla bir ton açık veya koyu bir kalem seçmektir. Temiz dudaklarınıza, rujunuzun ve kaleminizin daha kalıcı olması için bir kat yağsız pudra uyguladıktan sonra üst dudağınızdan başlayarak dudak kenarlarınıza gelecek şekilde çizgi çizin. Dudaklarınızın daha dolgun görünmesini istiyorsanız kalemi, dudak çizginizin hemen üstünden sürebilirsiniz. Ardından uyguladığınız rujun, kalemle iyice bütünleşmesine özen gösterin.

Hangisi Sizin Renginiz?
Pek çok kadın dudaklarının daha dolgun görünmesini ister. Dudaklarınıza boyut katmak için alt dudağınızın orta kısmına parlatıcı sürebilirsiniz. Parlak pembeler ve doğal renkler de dudaklarınıza dolgun bir hava katacaktır. Anında dolgun dudaklara kavuşmanın sırrı ise renksiz bir parlatıcı kadar basit! Çoğu kadın dudaklarını dolgunlaştırmak istese de bazıları aşırı büyük dudaklarından çok sıkılır. Onlar için önerimizse mümkün olduğunca doğal renklerdeki, özellikle ten rengi ve mat tonlardaki rujları tercih etmeleri olacaktır.

Photo: Corbis Images

Özlem Özarpacı çeşitli televizyon ve reklam
prodüksiyonlarının kostüm ekiplerinde çalışıyor. Bunun yanında serbest yazarlık
ve çevirmenlik yapan Özarpacı’nın makaleleri çeşitli web siteleri ve dergilerde
yayımlanıyor. Özarpacı, aynı zamanda 2009’dan beri aksesuar tasarımcılığı
yapıyor. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir