Erkekler Kadın Olursa Fotoğraf Sergisi…

Kadınlara Yapılan Zulme Sessiz Kalma!

Kadın olmak oldukça zor bir zanaat. Hürriyet gazetesi’nin öncülüğünde toplumda yer edinmiş olan 16 cesur erkek, kadınların çektiği zorlukları daha iyi anlatmak için “kadın” kılığına girdi. Kadınların çektikleri zorluklar daha iyi anlatılamazdı sanırız ki. Erkekler kadın olursa nasıl olur sorusunun cevabını da görmüş oluyoruz.

Fotoğraflarda yer alanlar şarkıcı Emre Altuğ, politikacı Gürsel Tekin, basketbolcu Kerem Tunçeri, şarkıcı Volkan Konak, pilastik cerrah Uzm. Dr. Nuri Soysal, fotoğrafçı Mehmet Turgut, oyuncu Furkan Kızılay, karikatürist Erdil Yaşaroğlu, yönetmen-müzisyen Metin Arolat, politikacı, Jost Lagendıjk yazar Ahmet Ümit, şarkıcı Murat Dalkılıç, oyuncu Güven Kıraç, şarkıcı Kemal Doğulu, akademisyen Prof.Dr. Celal Şengör ve oyuncu Nuri Alço’ dur.

Kimi bebek emziren bir anne oldu, kimi erken yaşta evlendirilen bir kız, kimi zor işlerde çalıştırılan bir kadın, kimi meta olarak kullanılan bir kadın, kimi laf atılan bir kadın, kimi estetik yaptırmak zorunda olan bir kadın, kimi trafikte tacize uğrayan bir kadın, kimi dayak yiyen bir kadın, kimi bir seks işçisi oldu.

Bu  projenin fikir sahibi Şermin Terzi’ye, fotoğrafları ise, Sebati Karakurt’a aittir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir