En Uygun TOG Ölçüsünü Seçin

Bebeklerin uyku ortamını kaliteli hale getirerek, onların daha rahat ve uzun süre uyumasını sağlamak bizim elimizde. Özellikle ilk kez anne baba olan ebveynlerin süreçte acemilik yaşaması normaldir. En çok düşülen yanlış, evin sıcaklığını çok yüksek tutmaktır. Aşırı sıcaklıkta bebekler rahat edemez ve sık sık ağlarlar. Onları kat kat giydirmek de doğru değildir. Çok sıcak ortamda ani bebek ölümü adı verilen tehlikeli durumlar oluşabilir. Bu yüzden abartmamakta fayda var.

Bebekler üzerilerini uyku sırasında sürekli açarlar. Anneler üşümelerinden endişe ettikleri için uyku tulumu kullanmayı tercih edebilirler. Özellijle ilk dönemlerde bebeklerin üzerini kontrolsüzce örtmek tehlikeli durumlara yol açabilir.
Uyku tulumlarının da çeşitleri vardır. TOG adı verilen derecelerden en uygun olanını evin sıcaklığına göre seçebilirsiniz.

uyku tulumu tog degerleri
uyku tulumu TOG değerleri tablosu

Uyku tulumunda TOG ne demektir?
3 TOG
en kalın olan değere sahip uyku tulumudur. Erzurum, Kars gibi çok soğuk olan doğu illerinde kullanılabilir. Ancak normal ısınan bir eviniz varsa, 3 sizin için aşırı kalın olabilir ve terletir.
2.5 TOG 17 derece ve altında kullanıma uygun bir TOG değeridir.
19-25 derece arası eviniz varsa 1 TOG tulumlardan kullanabilirsiniz.
Evinizin sıcaklığı 25 derece ve üzerindeyse 0,5 TOG değerinde olan ince tulumlardan alabilirsiniz.

uyku tulumu secimi

Kısa/uzun kollu uyku tulumu?
Uyku tulumlarının kısa kollu ve uzun kollu çeşitleri vardır. Gece uyurken vücut sıcaklığı sürekli değiştiği için, sıcaklık akışına uyum sağlayabilmesi açısından kısa kollu tulumlar daha uygun olacaktır. Çocuğunuza uygun TOG değerine sahip bir uyku tulumu aldığınız halde hala terliyorsa, sebebi uzun kollu bir tulum kullanmanız olabilir.

Dolgulu ve ayaklı uyku tulumları
Dolgulu ve ayaklı uyku tulumları kaba bir yapıya sahip olduğundan, çocuğunuza uykusunda hareket kolaylığı sağlamaz. Bu yüzden de kesintisiz uykuya geçemiyor olabilirler. Ayaksız olan tulumları seçmekte fayda var.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir