Emzirmek Kanser Riskini Azaltıyor

Bu günlerde emzirmenin gereksiz olduğunu söyleyen ünlüler mevcutken araştırmalar emzirmenin, hem bebeğin sağlıklı gelişmesine sebep olduğunu hem de anneyi koruduğunu ispatladı.

Emzirmek anneyi meme kanseri ve yumurtalık kanserine karşı koruyan bir kalkan görevi görüyor. Yani anne, bebeğinin doğumundan hemen sonra bebeğini emzirmeye başlamalı. Central Hospital’dan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Cengizhan Kolata’nın şu açıklamaları yaptı;

Meme kanseri hormonal kaynaklı bir hastalıktır ve emzirmek bu riski büyük ölçüde azaltır. Yani emzirmek kanser açısından koruyucu bir etkiye sahiptir. Ayrıca 30 yaşından önce doğum yapan, bebeklerini 1 yıl veya daha üzeri bir süre emziren kadınların yumurtalık ve rahim kanserine yakalanma riskleri de daha düşüktür.” dedi.

Emzirmek ayrıca kilo vermeyi kolaylaştırmaktadır. Emzirmenin doğal bir sakinleştirici etkisi olduğundan da annenin stresle baş etme gücünü de arttırmaktadır.  Opr. Dr. Cengizhan Kolata Anne sütü ile beslenen bebeklerin çene ve diş sağlığı daha iyidir ve obeziteye yakalanma riskleri de daha düşüktür.” demektedir.

Çalışan kadınlar için de emzirmek engel değildir. İşe gitmeden, iş dönüşü ve gece saatlerinde emzirme yapılabilir. Emzirmeye devam etmek bebeğin sağlıklı bir şekilde beslenmesine, annenin fiziksel ve ruhsal açıdan kendini daha iyi hissetmesine yardımcı olur. Çalışma hayatına devam edebilmek için bebeğin en az 6 aylık olması gerekmektedir. Bebek 6 aylık olduktan sonra da anne sütünün yanında ek gıdalara da başlanabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir