Emzirme Döneminde Göğüs Ucu Yaraları

İlk kez anne olan kadınların çok karşılaştığı sorunlardan biri olan göğüs ucu yaraları kabusa dönüşebilir. İkinci bebek de olsa, anne olunan ilk dönemlerde yanlış emzirme tutuşu sonucunda yaralara davetiye çıkarılabilir. En güzel dönemlerden olan, emzirme döneminin kabusa dönüşmesine izin vermeyin.
Göğüste sızlamaların hissedilmeye başlanmasıyla birlikte, hemen önlem alınırsa çözüm daha hızlı olabilir.

emzirme gogus yarasi

Göğüs yaraları neden olur?
Bebeğin emme refleksiyle birlikte, göğüsten süt gelmeye başlar. Acemi olan anne, meme ucunu bebeğin ağzına doğru şekilde sokamazsa, meme ucunda yara olabilir. Memenin kahverengi kısmının tamamen bebeğin ağzında olmasına dikkat edilmelidir. Sadece meme ucu ağıza alınırsa tahriş olabilir. Önce sızlamayla başlayan yaralar, sonrasında yaraya dönüşebilir. Hatta kanamaya başlayan meme ucu dayanılmaz acılara sebep olabilir. Bebeğin başını yastıkla destekleyerek, daha kolay emmesine yardımcı olabilirsiniz.

Göğüs yarasına ne iyi gelir?
Yara oluşumundan önce önlem almak daha doğru olacağı için, göğüs kremlerinden faydalanılabilir. Lanolin içermeyen göğüs kremlerini, emzirme öncesinde göğüs ucuna sürebilirsiniz. Lanolin içermediği için, kremi emzireceğiniz zaman silmenize de gerek kalmaz.

Ayva çekirdeğini, gece suda bekletin. Sabah, suyun jölemsi bir kıvam aldığını göreceksiniz. Bu jelden göğüs ucunuza sürün ve kurumasını bekleyin. Rahatlama hissi verdiğini göreceksiniz. Ayrıca, göğüs ucunuzu karbonatlı su ile de silebilirsiniz.

Emzirme döneminde göğüs bakımı
Emzirme döneminde sürekli nemli kalan göğüs ucunda bakteri oluşabilir. Göğüs pedi kullanmak iyi bir önlem olacaktır. Ancak göğüs pedlerini sıklıkla değiştirmelisiniz. Kullandığınız pedlerin pamuklu olmasına ve naylon içermemesine dikkat etmekte fayda var.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir