Emayeler Yeniden Mutfaklarda

Emaye mutfak gereçleri eskiden çok kullanılırdı ve şimdilerde yeniden moda olmaya başladı.

Emaye görünümlü kupaların sevilmesiyle birlikte firmalar yeniden emaye üretmeye başladı. Mutfaklara nostaljik bir hava katan emaye sağlıklı mı sorusu da sorulmaya başlandı.

Emaye dünyanın en eski kaplaması olarak bilinmektedir. Çelik ve teflon gibi bildiğimiz kaplamalardan çok daha farklı olan emaye camsı ve estetik görünüm veren bir maddedir. Emaye tencere ve diğer gereçler çizilmez veya zamanla aşınmaz. Emayenin herhangi bir zararı bulunmamakta ve içeriğinde zararlı bir madde bulundurmamaktadır. Fakat saf emaye kaplama sağlıklıdır, içeriğinde diğer maddelerin karışımı bulunuyorsa bu madde zararlı özellikler gösterebilir.

Düz, parlak ve gözeneksiz olduğu için de bakteri barındırmaz. Gözenekli olmadığı için temizliği kolaydır. Temizlik gereçleri ile de kimyasal etkileşim gösterip bozulmaz. Emaye gereçler kısa zamanda renk solması vs göstermez ve diğer kaplamalara göre daha uzun ömürlüdür. Diğer kaplamalara göre çok daha sağlıklı olduğu kesindir ve gönül rahatlığıyla kullanılabilir. Düşürüldüğü zaman atma yaptığı için de dikkatli kullanılmalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir