Elma Sirkesi Mucizesi!

Elma sirkesi öyle faydalı ki her evde mutlaka bulunması gereken ihtiyaçlardan. Öyle ki Antik Yunanda doktor olan Hipokrat, bazı tıbbi durumların tedavisi için elma sirkesini kullanmıştır.
Elma sirkesi güçlü bir antiseptiktir. Bu yüzden ciltteki zararlı bakterileri uzak tutar. Bir su bardağı elma sirkesine bir su bardağı su ekleyin ve bunu tonik olarak kullanın. Pamuk yardımıyla cildinize sürün. 10 dakika bekledikten sonra durulayın. En az 1 ay düzenli olarak kullanın ve etkisini görün. Sivilce, akne ve siyah noktalara veda edin.
Elma Sirkesinin Faydalarından Bazıları:
Elma sirkesi güneş yanığı için mükemmel bir ilaçtır. Temiz bir bezi seyreltilmiş sirkeyle ıslatın. Bu amaçla elma sirkesi ve eşit miktarda soğuk suyu karıştırın. Yanık cilde bu lifi yerleştirin. Ciltteki batma ve yanma hissi için bir rahatlama sağlayacaktır. Bir kaç dakika bekletin. Bezi kaldırdıktan sonra cilt kuruyunca, bir kaç damla hindistan cevizi yağı uygulayın. Hindistan cevizi yağı da cilt yanıkları için çok iyidir.
Elma sirkesi dişteki lekelerin temizlenmesinde yardımcı olabilir. Dişlerinizi elma sirkesi ile ovun ve ağzınızı su ile çalkalayabilirsiniz.
Elma sirkesi tuvaletlerin temizlenmesinde kullanılabilir. Klozetin içerisine biraz elma sirkesi dökün ve suyunu çekmeden bir gece bekletin. Bulaşık makinelerinde de deterjan yerine elma sirkesi kullanabilirsiniz. Ayrıca bir ölçü elma sirkesi-bir ölçü su karışımı ile fırın içi, mutfak tezgahı, cam ve ayna temizliği yapılabilir

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir