Elipse Mide Balonu Nedir?

Zayıflamak için birçok yolu deneyip başarılı olamayanlar, yeri ortaya çıkan yöntemleri de denemek istiyor. Son zamanların popüler uygulamalarından olan Elipse Mide Balonu yöntemi yutulabilir mide balonu hapı olarak da adlandırılıyor. Bu yolla birlikte kontrollü bir diyetin de yapılması gerekiyor. Cerrahi bir müdahale olmayan yöntem, kesinlikle bir ameliyat değildir. Mide hapı endoskopi de gerektirmeden yapılıyor, 10 dakikada işlem tamamlanıyor.

Yutulabilir Mide Balonu elipse

Elipse Mide Balonu Kimlere Uygulanır?
İdeal kilosunun çok üzerinde olan, fazla kilolarını sağlığını olumsuz etkileyen obezite hastalarına uygulanıyor. Çok sorulan sorulardan biri olan “elipse mide balonunu devlet hastaneleri yapıyor mu?” sorusu için cevap yapılmadığıdır. Özel hastaneler ve kendilerini bu alanda uzmanlaştırmış olan klinikler uygulamayı yapıyor.

Elipse Mide Balonu Nasıl Takılır?
İlk yutulabilir mide balonu olarak tanımlanan elipse mide balonu, endoskopi ve anestezi gerektirmeyen bir prosedürdür. Ortalama 15-20 dakikalık bir operasyondur. İnce tüplü bir kapsül yutulmasının ardından, doktor tarafından çekilen röntgen ile, kapsülün midede olduğu belirlendikten sonra balon, tüp içinde hava ya da su ile doldurularak işlem tamamlanır. 4. Haftada ortalama 5.5 kilo verdirmesi öngörülür.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir